loader
Foto

Galerie foto

Povestea cântecului românesc în vreme de război

Sâmbătă, 9 mai, aducem un omagiu veteranilor de  război. „Popasuri folclorice” vă invită la o ediţie specială – „Întâlnire cu istoria” - unde vom asculta poveştile  şi cântecele de pe fronturile de luptă. De la 13:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Independenţă, victorie şi unitate. Trei cuvinte ce ar caracteriza istoric data de 9 mai. În aceasta zi atât de importantă pentru Romania, facem un popas în istoria românilor. Istoria a creat cântec, iar cântecul a dat istoriei prin melos şi vers poveştile oamenilor.

Doi veterani de război îşi spun poveştile cutremurătoare şi ce a însemnat cântecul românesc în vreme de război. La „Popasuri folclorice” invitaţii de onoare vor fi colonel Constantin Ilinca – în vârstă de 100 ani, din comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa şi Nicolae C. Nicolae – tot în vârstă de 100 ani, din comuna Măneşti, judeţul Prahova.

„Încercam din CAR-ul de reportaj, alături de colega mea,  regizorul de emisie Silvia Coman,  să îi privesc pe cei doi veterani de război, iar de acolo, din spatele camerelor, puteam să zăresc lacrima din colţul ochiului, iar pe chipurile dumnealor să citesc o îmbinare între emoţie, durere, dar şi mândrie, că au ştiut să-şi apere ţara, cu preţul vieţii lor. Aceşti oameni, fiecare a câte 100 ani,  au luptat, traiesc acum, dar şi-au pierdut pe câmpul de luptă camarazii, cu care au împărțit bucata de pâine uscată. Cu respect și aprecieri, i-au primit cu aplauze tinerii interpreți invitați în emisiune. Cu toții am trăit la unison emoțiile acestei întâlniri unice”, ne povesteşte Maria Tănase Marin, producătoarea TVR a emisiunii.

În ediţia din 9 mai, gazda emisiunii, Miruna Ionescu, îi invită în faţa camerelor pe tinerii interpreţi: Emilia Dorobanțu, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Andreea Haisan, Ciprian Pop, Ionel Lazar, Cristina Vrâncianu, ansamblurile folclorice „Garofiţa” din Brătășanca, judeţul Prahova, „Teleajenul” din Vălenii de Munte, judeţul  Prahova, „Muşeţeanca” din Însurăţei, judeţul Braila.


Despre emisiune:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice  scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând  zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2