loader
Foto

Galerie foto

Povestea Alexandrei Ianculescu, singura româncă la patinaj viteză de la JO 2018

Alexandra Ianculescu (26 de ani), singura reprezentantă a României în proba de patinaj viteză la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, are în spate o poveste fascinantă.

 

S-a născut la Sibiu, pe 21 octombrie 1991, dar de 16 ani este stabilită în Canada, unde şi-a clădit o carieră în patinajul viteză. Este frumoasă și apare în reclamele unor firme cunoscute, iar în curând, va lansa în Canada o carte de bucate cu reţete românești vechi de peste o sută de ani.

Pentru a putea reprezenta România la Jocurile Olimpice,  Alexandra şi-a plătit singură pregătirea şi participarea la competiţii în ultimii doi ani, peste 50.000 de dolari, bani pe care i-a strâns de la sponsorii din Canada.

Tânăra a pus România pe harta olimpică a patinajului viteză, în condiţiile în care la noi în ţară nu există piste speciale pentru acest sport. Alexandra consideră că este o moştenire de familie: mama sa a fost în 1968 campioana României la această disciplină.

7:50 Documentar 360°GEO

* India-părul ofrandă (Inde, les cheveux du temple, Franţa-Germania, 2008) Redifuzare

*Documentarul însoţeşte o femeie indiană şi pe fiul ei, care îşi oferă părul ofrandă la templu. Apoi realizatorul urmăreşte ce se întâmplă cu părul lor, el devenind parte din „afacerea cu păr de la templu”. Părul nostru poate fi o reflexie a personalităţii. Firul ar trebui să fie puternic, gros şi strălucitor, dar adesea este scurt şi subţire. De aceea, tot mai mulţi oameni caută să cumpere părul altora. Cel mai frumos de pe pieţele occidentale provine din India, şi este produs din părul oferit ofrandă la templu de credincioşi.

Realizator: Tino Schrödl

Redactor: Corina Feleagă

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2