loader
Foto

Galerie foto

Poveste după poveste revine la TVR 2 cu al treilea sezon

Din 18 octombrie, la TVR 2 re-descoperim poveştile care contează şi le căutam urmarea. Prima ediţie, difuzată marţi, de la 22:00, a adus în prim plan un reportaj din 2013 despre satul Nadăș, un sat retrocedat aproape în întregime unei singure familii.

 

Poveste după poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Poveste după poveste intră în al treilea sezon. În fiecare marți, la ora 22:00, pe TVR 2, re-descoperim poveștile care contează și le căutăm urmarea. Jurnaliști cu experientă (Răzvan Butaru, Gabriel Geamănu, Ionuț Cărpătorea, Ileana Gaiță, Dite Dinesz și Codruța Angelescu) construiesc o istorie contemporană a spațiului în care trăim.

„O să vorbim în toamna asta despre Nadăș, satul retrocedat integral, despre tinerii fără părinți și fără șanse, despre românii care se simt uitați în Basarabia. Dar o să avem și exemple de viață, surse de inspirație, poate o să găsim chiar soluții. In fiecare marți seara, o oră de dezbateri, reportaje, anchete”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii Poveste după poveste.

Povestea de marți, 19 octombrie, pleacă de la un reportaj difuzat in 2013 in emisiunea Dosar România. Este vorba despre satul Nadăș din județul Arad, un sat retrocedat aproape în întregime unei singure familii.

Conflictul dintre săteni și noii „stăpâni" ai Nadășului este departe de a se fi stins, în ultimii trei ani au fost nenumărate procese și chiar o descindere a procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. Ionuț Cărpătorea a filmat din nou, după 3 ani, la Nadăș pentru a afla continuarea poveștii.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2