loader
Foto

Portret "In Memoriam" Adrian Pintea

În ziua în care se împlineşte un deceniu de la dispariţia artistului - joi, 8 iunie, de la ora 17.10, la TVR 2

 

În ziua când se împlinesc 10 ani de la dispariţia fizică, din această lume a actorului Adrian Pintea, Portretul In Memoriam recompune în imagini şi mărturii personalitatea sa artistică.

Rămas în conştiinta publicului său  prin personaje precum " Hamlet"  în regia lui Tompa Gabor, sau "Henric IV" în regia lui Dominic Dembinski, "Eminescu" din filmul - Un bulgăre de Humă, sau "Iorgovan" din Pădureanca în regia lui Nicolae Mărgineanu, Adrian Pintea surprinde şi fascinează şi astăzi.

Adrian Pintea a avut numeroase preocupări artistice: a fost  regizor, poet, scenarist, scriitor şi un foarte bun profesor pentru studenţii săi.

Aduc mărturie în programul TVR 2 o parte dintre cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat: Maria Ploae, Oana Pellea, Nicolae Mărgineanu, Dominic Dembinski, Tomi Cristin. Portret "In Memoriam" Adrian Pintea va aduce şi o selecţie a celor mai valoroase imagini din Arhiva de Aur a Televiziunii Române.

Montajul Constantin Marciuc

Operatori: Mihai Costea, Cristi Glodeala

Producător Cătălin Mireuţă

Realizator Daniela Ciolan

Producator coordonator Demeter Andras Istvan

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2