loader
Foto

Porţia săptămânală de „Arte, carte şi capricii” se serveşte sâmbăta la TVR 2

După doi ani, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” s-a redeschis, iar spectacolul „Fantoma de la Operă” se joacă deja cu casa închisă. Mai multe detalii am aflat de la directorul institutiției, de la ora 19:00, la TVR 2, TVR HD și TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Am descoperit reţeta succesului în lumea marii muzici, alături de Răzvan Ioan Dincă, am aflat şi despre o premieră pregătită la Opera Naţională, apoi am călătorit în fascinanta lume YouTube pentru a găsi, online, talente... nedescoperite şi pline de autenticitate.

Am aflat detalii despre orăşelul cunoaşterii din Bucureşti, dar şi detalii despre două pelicule care se luptă pentru mult râvnitul Oscar dedicat celui mai bun film al anului 2014. La finalul emisiunii ne-am amintit de actorul Geo Barton, într-o gală de suflet.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” tocmai a înregistrat un nou success de public: spectacolul Fantoma de la Operă se joacă deja cu casa închisă. Despre această nouă montare, dar şi despre noul sediu al instituţiei, am aflat de la Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Nationale din Bucureşti.

Tot la Arte, carte şi capricii am aflat că la Opera Naţională se pregăteşte o nouă premieră, în regia lui Graham Vick, unul dintre cei mai importanţi regizori de operă ai momentului. Acesta s-a aflat la Bucureşti şi i-a acordat un interviu colegului nostru, Marius Constantinescu.

Săptămâna aceasta intră pe ecranele din România două noi pelicule de Oscar. Primul film este un experiment propus de regizorul Richard Linklater, cel de-al doilea spune povestea unui tânăr muzician pornit in căutarea succesului. Amândouă peliculele se luptă pentru mult râvnitul Oscar dedicat celui mai bun film al anului 2014.

În rubrica DocuBlitz, Sorin Faur a recomandat un documentar despre dosarul sensibil al războiului din Irak: Spionii care au prostit lumea.

Sâmbătă, Tudor Călin Zarojanu ne-a adus un nou răspuns la întrebarea “De ce-aş citi?”, pentru a afla cu ce mari români suntem contemporani.

Zilele trecute a fost organizată la Teatrul Naţional din Bucureşti o gală specială dedicată unui mare actor – Geo Barton. Am aflat cum a fost, sâmbătă, de la Liana Stanciu.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)

14:00 Cursa prin istorie

Redifuzare

Realizator si producator: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Prezentator de Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Țene

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2