loader
Foto

„Popasuri folclorice” revine cu o ediţie specială dedicată veteranilor de război

Sâmbătă, 13 februarie, gazda emisiunii „Popasuri folclorice”, Miruna Ionescu, ne-a invitat la o ediție specială dedicată veteranilor de război: Concertul „Sacrificiul impune respect” . De la ora 17:00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În teatrele de operațiuni, istoria și-a consemnat trecerea cu jertfe și sacrificii. Acolo, departe de casă, militarii români slujesc țării, purtând în suflet respectul, devotamentul și credința față de istoria acestui neam.

Concertul „Sacrificiul impune respect” continuă seria de manifestări cultural-artistice dedicate veteranilor de război, ce a debutat anul trecut, când la împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, Guvernul României a declarat anul 2015 „ Anul veteranilor de război ”.

Pe scena Operei Române, personalități marcante ale culturii românești – Octavian Ursulescu, Nicolae Voiculeț, Dan Puric, violonistul George Sârbu, pianista Carmina Sârbu, Corul Madrigal, Orchestra Reprezentativă a MapN, Opera comică pentru copii – au adus prin harul lor un omagiu veteranilor de război, din cer sau de pe pământ, eroii datorită cărora s-a întărit în lumea românească sentimentul de unitate și respect  față de valorile trecutului.  Invitatul special al evenimentului a fost Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale.

„O îngemănare perfectă între muzică, cuvânt, emoție și simțire. Pe parcursul concertului, de acolo din Carul de reportaj al Televiziunii Române, prin «ochiul» camerelor de luat vederi vedeam chipurile veteranilor de război. Și dincolo de plăcerea întâlnirii cu actul artistic desăvârșit ai acestor maeștri ai scenei, în ochii lor, ai veteranilor,  se citeau mândria și bucuria că și-au putut manifesta iubirea față de țară chiar cu prețul vietii lor. Un concert de excepție, pe care îl recomand pentru o după-amiază perfectă de februarie”, spune Maria Tănase Marin, producătoarea tv a emisiunii.

Despre emisiune:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice  scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând  zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Moldova

Gatim romaneste

* Ianîie din carne de pasăre gătită de Tanti Masha.

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2