loader
Foto

„Popasuri folclorice” ne aduce ediţia specială „La zi de mare sărbătoare”

Am dus tradiţia mai departe printr-o nouă ediţie „La zi de mare mare sărbătoare”, în care ne-am bucurat de Paşte alături de numele cunoscute ale folclorului. Pe 1 mai, de la 16:10, la TVR 2 şi TVR+.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În casele românilor Lumina Sfântă a Învierii adusă de fiecare creștin de la biserică deschide calea către bucuria pe care Marea Sărbătoare a Paștelui o oferă celor care mai cred în minunea ce a mântuit omenirea.

Într-un cadru de sărbătoare, în care florile primăverii aduc frumusețea acestui anotimp în platoul Televiziunii Române, într-o ediție specială a emisiunii Popasuri Folclorice - La zi de mare sărbătoare - artiști de renume și tineri interpreți ai foclorului românesc spun „Hristos a Înviat!” și învăluie în cântec această zi luminată.

Difuzată în prima zi de Paște, de la ora 16.10, pe TVR 2, ediția de sărbătoare a emisiunii Popasuri Foclorice La zi de mare sărbătoare” își dorește a fi o cântare fericită a acestei zile sfinte și totodată un prilej de bucurie, de aducere aminte a obiceiurilor pe care invitații Mirunei Ionescu, gazda emisiunii, le-au trăit în vremea copilăriei.

De peste 20 de ani, aduc în casele românilor frumusețea și bogăția folclorului românesc. În fiecare an, fie că vorbim de sărbătorile de Crăciun, fie că vorbim de sărbătorile pascale, am căutat să ofer celor care ne urmăresc, și vă spun sincer, că nu sunt deloc puțini la număr, momente unice, de neuitat, încărcate de emoție, de bucurie, de cântec.

S-a împământenit, ca de fiecare sărbătoare, TVR2 să pregătească ediții speciale, întâlniri de neuitat, amintiri care în timp și peste timp să dăinuiască în sufletele românilor. Pare un lucru firesc, care trebuie să se întâmple. Însă ne-am gândit vreodată, cum ar fi dacă aceste întâlniri s-ar transforma în frumoase nostalgii? Ar fi un gol imens, pentru că tradiția și cântecul se simt bine la ele acasă, adică la TVR 2 ”, povesteşte Maria Tănase Marin, realizatoarea şi producătoarea Popasurilor folclorice.

Despre Popasuri folclorice:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.

***


Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2