loader
Foto

„D’ale Carnavalului”, la TVR 2

Acum 165 de ani, în 13 februarie se năştea  I. L. Caragiale. Casa de Producţie TVR, vă propune un spectacol în regia lui Dominic Dembinski, luni, 13 februarie, la TVR 2, de la ora 20:10, cu reluare în 20 februarie, de la ora 1:10.

 

„În ansamblu spectacolul lui Dominic Dembinski, cu o distribuție de zile mari este migălos elaborat din respect pentru cultura imaginii (Ion Cristodulo desenează cu camera excelente compoziții). Sinteza postmodernă, foarte motivată și inedită, care universalizează în acest Caragiale teme actuale, apelând anume la unele citate culturale şi simboluri recurente, reprezintă un act de curaj din partea realizatorilor acestui teleplay, cu atât mai mult cu cât e una dintre rarele ocazii de revizuire a dramaturgului prin ochii unei alte generaţii.

Televiziunea Română deține variante clasice antologice ale teatrului lui Caragiale, dar mai deloc versiuni moderne. Un spectacol de zile mari, un regal de interpretare şi regie, o reușită desăvârșită a Televiziunii Romane!” (Doina Papp - Cronica Română - 2003)

„Teleplayul nostru după cunoscuta piesă a lui Caragiale a inaugurat lansarea celebrului TVR Cultural în 2002. Este replica unei noi generații de artişti printr-o viziune postmodernă ce reunește o distribuție surpriză. Pentru mine ca regizor a însemnat implicarea echipei TVR cât şi a actorilor într-o aventură estetică ce pare, iată, că peste ani s-a adăugat Arhivei de Aur a teatrului românesc de televizune. Am urmărit comedia de situații precum o sarabandă nebună dar refectată într-o anume poezie, substanţială dramaturgiei caragialeşti, dar rar luată în serios!” (Dominic Dembinski)

În distribuţie: Horaţiu Mălăele, Claudiu Bleonț, Mihai Constantin, Emilia Popescu, Cătălina Mustață, Alexandru Bindea, George Ivascu, Ion Chelaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Jitea

Scenografia: Virgil Popa

Scenografie costume: Elena Timonu

Regia: Dominic Dembinski

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe canalele TVR şi online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:30 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2