loader
Foto

Patinaj artistic - în direct de la Soci - joi, 6 februarie

Înainte de începerea oficială a marii competiţii, telespectatorii TVR 2 și TVR HD au intrat primii în atmosfera Jocurilor Olimpice. Primele probe de patinaj artistic la masculin şi perechi, în direct de la Soci joi, de la ora 17.30, la TVR 2 şi TVR HD.

 

Prima transmisiune sportivă de la marele eveniment care va avea loc la Soci, cu o zi înainte de Ceremonia de Deschidere, se va face la TVR 2 şi TVR HD. Este vorba de primele probe de patinaj artistic (program scurt) la masculin şi perechi, în transmisiune directă de la Soci joi, de la ora 17.30, la TVR 2 şi TVR HD.

Alina Alexoi, cea care va comenta probele de patinaj din cadrul JO este de părere că va fi pentru prima data când la patinajul artistic se pot câştiga două medalii. "Asta pentru ca s-a introdus proba pe echipe. Aşa că ii vad pe dansatorii canadieni Tessa Virtue-Scott Moir si americanii Maryl Davis-Charlie White favoriti la o dublă", este de părere jurnalista TVR.

"În ceea ce priveşte patinajul feminin, cred  că în acest an vom avea multe surprize", continuă Alina Alexoi. "Dupa ce am vazut-o si comentat-o la europene câştigind aurul în direct la TVR 1, mizez pe  micuţa de 15 ani, Iulia Liptniskaia. Cred că încă nu simte presiune, pentru ea patinajul e o joacă. Sper să o vedem pe podium.Vom vedea ceea ce se întâmplă doar urmărind transmisiunile TVR, prima şi singura televiziune olimpică din România. Din 1972 si până acum, TVR e singura Televiziune care a transmis Jocurile Olimpice.

 

foto: sochi2014.com

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2