loader
Foto

"Orele satanei" - luni, 17 martie, la Deportaţii

În ediţia de luni, 17 martie, de la ora 17:00, la Deportaţii ați aflat ce a însemnat noaptea de Rusalii din anul 1951 pentru românii din Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi.

 

Deportaţii

Ediția emisiunii de luni 17 martie este disponibilă online pe TVR+

Noaptea de Rusalii a anului 1951 a însemnat începutul calvarului românilor din Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi, deportaţi de autorităţile comuniste în Campia Bărăganului.

Episodul prezintă drama sfâşietoare a osândiţilor fără vină siliţi să-şi părăsească avutul pentru a lua drumul dureros al deportării.

Dislocarea din noaptea de 17/18 iunie 1951 a fost, pentru cei mai mulţi, începutul unui drum chinuitor, pentru mulţi un drum fără întoarcere.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

* Educatie financiara

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

5:35 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2