loader
Foto

„Operațiunea Monstrul" ne duce în Delta Dunării la început de an

Comedia cu Toma Caragiu, Marin Moraru și Octavian Cotescu s-a difuzat la TVR Internațional sâmbătă, 2 ianuarie, ora 23:00, și luni, 4 ianuarie, ora 4:00, precum și online pe TVR+.

 

Filmul din 1976 este regizat de Manole Marcus.

Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, George Grigoriu, Nineta Gusti, Cristina Hofman, Alexandru Manolescu și Ovidiu Schumacher sunt actorii care îi interpretează pe aventurierii din inima Deltei Dunării.

(w882) Operațiun

Cinci bărbaţi, colegi de serviciu, pleacă la pescuit. Ajunse astfel într-un team building original, personajele trăiesc situaţii ridicole şi amuzante. Disensiunile mocnite ajung la explozie când în grup este invitată şi o tânără turistă aflată în acelaşi loc.

(w882)

Comedia a reușit să se mențină în topul preferințelor cinefililor din România și după mai mult de patru decenii de la premieră.

Distribuția, dialogurile și dinamica personajelor au făcut ca multe replici și momente din film să devină repere în cinematografia noastră.

Cu talent și naturalețe, „vicioși” precum lăudăroșii, lingușitorii, vanitoșii sunt taxați cu ironie, iar cadrul natural al Deltei sporește plăcerea vizionării filmului.

(w882) Operațiun

În comedia noastră din Deltă, apare în primul ei rol Cristina Hofman, actriță care avea să mai joace într-un al doilea și ultim film, „Tănase Scatiu”, în rolul Viky, înainte de a pleca din România în 1978.

Despre „Operațiunea Monstrul” vă mai amintim doar că regizorul Manole Marcus colaborase cu un an înainte cu Toma Caragiu în „Actorul și sălbaticii”, una dintre realizările exemplare ale filmului românesc.

Filmul se difuzează la TVR Internațional sâmbătă, 2 ianuarie, ora 23:00, și luni, 4 ianuarie, ora 4:00 (ora României), precum și online pe TVR+.

***
Mai multe informații despre filmele programate la TVRi aflați aici.

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești.

Tudor Greceanu

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2