loader
Foto

O nouă premieră teatrală la TVR, luni 21 octombrie

TVR 2 și TVR HD difuzează luni, 21 octombrie 2013, de la ora 20.10, piesa Chinezii , a doua din seria de premiere teatrale de televiziune pregătite de TVR pentru publicul său.

 

Teatru TV

Teatrul TV în premieră continuă la TVR 2 cu spectacolul Chinezii, în regia lui Mircea Cornişteanu, cu interpretarea actorilor Cerasela Iosifescu şi George Alexandru.

Ca de obicei, piesa va fi precedată de un scurt preambul realizat de marele actor Radu Beligan.

Spectacolul realizat de Casa de Producţie TVR, cu Cerasela Iosifescu şi George Alexandru în distribuţie, poate fi urmărit, de asemenea, pe TVR HD şi online, accesând portalul video al Televiziunii Române – tvrplus.ro.

Regia artistică şi scenografia sunt semnate de Mircea Cornişteanu.

Subiectul surprinde comicul unor situaţii, încurcături care se pot ivi atunci când ai invitaţi la cină.

Protagoniştii spectacolului, actorii Cerasela Iosifescu şi George Alexandru, au răspuns la câteva întrebari:

1. Ce a însemnat pentru dumneavoastră realizarea piesei de teatru Chinezii în studiourile TVR ?

Cerasela Iosifescu: Un lucru inedit. Am mai lucrat cu TVR, dar n-am mai făcut teatru de televiziune. Nu mi-a fost prea greu, pentru că ştiam spectacolul pe care-l jucăm şi pe scenă.

George Alexandru: O revenire plină de emoţii, plină de bucurie, dar cumva bucuria mi-a fost puţin umbrită deoarece colaborând în ultima vreme mai rar cu TVR-ul, am aflat, cu mâhnire, că mulţi foşti colaboratori nu se mai află printre noi. În pofida acestui lucru, am lucrat perfect cu cei pe care i-am întâlnit pe platou şi sper ca tot ce am realizat împreună să fie un succes.

2. Ce ne puteţi spune despre piesă, despre rolul pe care l-aţi interpretat?

Cerasela Iosifescu: Interpretez trei roluri de comedie, trei personaje englezeşti. Îmi place, mă simt bine şi îmi este uşor.

George Alexandru: Cunosc piesa foarte bine, am jucat-o acum ceva timp la Teatrul C.I. Nottara în regia aceluiaşi Mircea Cornişteanu şi având-o ca parteneră pe aceeaşi Cerasela Iosifescu. Colaborarea a fost şi rămâne una foarte bună. Piesa este o comedie savuroasă interpretată de doar doi actori, un el şi o ea, aceştia dând viaţă mai multor personaje care sper să ajungă la sufletul spectatorilor. Subiectul surprinde comicul unor situaţii, încurcături care se pot ivi atunci când ai invitaţi la cină. Ca orice rol care mi-a fost propus şi pe care l-am interpretat, şi acesta a fost tratat cu profesionalism şi înţelegere a personajelor. Nu pot vorbi despre rolul interpretat întrucât sunt mai multe, vreau să las curiozitatea telespectatorului de a le descoperi.

3. Aţi mai filmat teatru la TVR? Care şi cum a fost prima filmare/experienţă teatrală în studiourile televiziunii publice?

Cerasela Iosifescu: Am mai lucrat la TVR ca prezentatoare a unei emisiun în direct – Ghici cine vine la tine – şi apoi scenete de teatru, în cadrul emisiunii Clubul de comedie. Chinezii a fost prima piesă de teatru. Ulterior, am mai lucrat cu dl. Constantin Dicu piesa Aceşti nebuni făţarnici, după textul lui T. Mazilu, dar a fost mult mai greu, pentru că nu jucasem înainte spectacolul care s-a lucrat doar pe platoul TVR-ului. Pot spune că teatrul de televiziune seamănă şi cu filmul şi cu teatrul de scenă, dar, paradoxal, sunt foarte diferite. Curios, nu?

George Alexandru: Am mai filmat, şi revin cu mare drag ori de câte ori sunt solicitat. Prima filmare a fost cu ceva ani în urma, în 1988, piesa Spre fericire, în regia Olimpiei Arghir şi abia o aştept pe următoarea. Toate experienţele au fost frumoase şi din fiecare am avut de învăţat.

4. Ce părere aveţi despre reluarea producţiei de teatru a Televiziunii Române?

Cerasela Iosifescu: De bun augur. Succes!

George Alexandru: Cineva, undeva iubeşte actorii. Cineva şi-a dat seama de faptul că teatrul e o hrană spirituală, de care mulţi oameni au mare nevoie. Aşa că... vă poftim la masă!

Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, a reluat recent producţia şi difuzarea de premiere teatrale - spectacole proprii, create special pentru platourile de televiziune, şi adaptări pentru TV ale unor piese de teatru. TVR continuă astfel o tradiţie de peste 50 de ani, în care a adus în casele telespectatorilor producţii proprii sau preluări ale unor spectacole de la diferite teatre din ţară.

 

2:45 Un trecut secret (R)

Film * Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016)

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller.

*

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

4:10 Documentar 360°GEO (R)

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012)

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2