loader
Foto

O feerie muzicală şi o dramă, la Duminica filmului românesc

TVR 2 a programat pentru duminică, 24 ianuarie, de la ora 13.10, comedia „Dragoste la zero grade”, iar de la ora 20.10 filmul „Rug şi flacără”.

 

DRAGOSTE LA ZERO GRADE – România, 1964

Regia: Geo Saizescu, Cezar Grigoriu
Cu: Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu
(w882)

Comedie. La un concurs de schi din Poiana Braşov, Oana, tânără muncitoare la uzina locală, se ciocneşte pe pârtie cu Andrei, un tehnician tv venit în zonă să monteze un releu. El se îndrăgosteşte fulgerător, dar ea rămâne de gheaţă. După ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra, şi după multe alte peripeţii, amândoi se vor alege în cele din urmă cu o frumoasă poveste de dragoste.

Dotat cu un talent extraordinar la desen, dar având și reale însușiri pentru scenă, Iurie Darie a dat examen atât la Institutul de Arte Plastice, cât și la cel de Artă Teatrală și Cinematografică, reușind la ambele. A ales actoria dar a pus talentu său la desen în slujba copiilor cărora le-a dedicat numeroase emisiuni televizate în care le spunea poveşti în timp ce desena personajele, uneori cu ambele mâini, simultan.

RUG ŞI FLACĂRĂ - România, 1980
Regia şi scenariul: Adrian Petringenaru
Cu: Ion Caramitru, Florin Piersic, Teofil Vâlcu, Ilarion Ciobanu, Dorel Vişan
Film laureat în 1980 cu Marele Premiu al Festivalului de la Santa Rem, Portugalia şi cu Premiul pentru interpretare masculină - Florin Piersic la ACIN

Dramă. Adaptare a romanului "Rug şi flacără", de Eugen Uricaru.

Un tânăr patriot transilvănean, Alexandru Bota - care fusese înrolat în armata generalului Garibaldi - intră în organizaţia secretă „Ordinul Rozei”. Aceasta iniţiază o acţiune care are drept scop eliberarea popoarelor de sub tirania habsburgică. Însă unul dintre conducătorii societăţii încalcă înţelegerea făcută cu domnitorul Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, şi pune la cale asasinarea premierului Barbu Catargiu pentru a iniţia un conflict pe teritoriul Ţărilor Române.

Asociaţia Cineaştilor din România i-a acordat actorului Florin Piersic premiul  pentru cea mai bună interpretare a rolului său din acest film în care l-a jucat pe Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. A fost pentru prima dată în întreaga filmografie a actorului când a interpretat acest rol.

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2