loader
Foto

Galerie foto

Noutăţi din teatru, muzică, dans, experimente culturale inedite, cărţi

Cu Liana Stanciu - vineri, 23 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, la „ Arte, carte şi capricii”

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 23 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, Liana Stanciu a fost gazda unei ediţii de Arte, carte şi capricii în care subiectul principal a fost Teatrul – legat nu doar de  deschiderea stagiunii Teatrului Vienez pentru Copii, ci şi de începerea celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru. Despre acest eveniment  Liana Stanciu v-a adus ultimele informaţii direct de la Marina Constantinescu, directorul Festivalului.

La capitolul “Film”, ediţia din această săptămână a pregătit numeroase informaţii despre filmele premiate la Cannes care vin, în premieră, la Bucureşti,  despre cursurile predate de Cristian Tudor Popescu la sala Eforie precum şi despre actorul Teodor Corban care a avut şansa de a interpreta personajul principal în două dintre filmele româneşti cele mai apreciate în lume în acest moment: “Un etaj mai jos” şi “Aferim!”. El a fost invitatul în studio al Lianei Stanciu care a încercat să afle de la el cum este să ”răsara soarele pe strada ta” la peste 50 de ani.

Încă de acum un secol, tangoul a fascinat bucureştenii prin ritmul, pasiunea, mişcările incitante şi emoţia produsă. Iar cel mai recent proiect al Analiei Selis – Tango Simfonic - susţinut de artistă la Sala Radio, a demonstrat că tangoul încă ne vrăjeşte pe noi toţi cu aceeaşi putere. Dovadă stă faptul că la acest prim spectacol s-au vândut toate biletele, iar la intrare spectatorii au avut parte şi de o… surpriză – pe care aţi putut-o afla la Arte, carte şi capricii.

În localitatea Slon din judeţul Prahova a avut loc prima ediţie a Rezidenţei Internaţionale de Creaţie Audiovizuală organizată de Fundaţia Meta – iar la Arte, carte şi capricii aţi putut afla ce se întâmplă când aduci patru tineri regizori, un inginer de sunet, camere de filmat, instalaţii de lumini şi sunet într-un sătuc românesc de munte...

După succesul primei expoziţii intitulate “Secretele Egiptului Antic”, vizitată de zeci de mii de copii români, proiectul “History Hackers” a revenit cu o nouă ediţie – în care cei mici pot explora Grecia Antică, într-un decor spectaculos. De la butaforii reprezentând Calul Troian sau Acropole până la ateliere de scriere sau experimente ştiintifice, totul este conceput pentru a putea oferi copiilor o interesantă lecţie de istorie .

Sperăm că v-am convins si nu aţi pierdut ediţia din această vineri de Arte, carte şi capricii – de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.

 

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Stări de cartier-fotografiile lui Hajdu Tamás. Partea I.

Redactor: Jakabffy Tamás

*Muzică clasică

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2