loader
Foto

Galerie foto

„Nicholas Nickleby”, ecranizare după Dickens, sâmbătă la TVR 2

Filmul „Nicholas Nickleby”, ecranizare după Charles Dickens, este difuzat sâmbătă, 5 septembrie, la TVR 2 de la ora 20:10.

 

Ecranizarea din 2002 este o producţie Marea Britanie- SUA, în regia lui Douglas McGrath.

Regizorul Douglas McGrath este şi actor, şi scenarist. Ca regizor, a mai realizat trei filme artistice de lungmetraj - Infamous, Company Man şi Emma.

Este primul film de lungmetraj în care a apărut Romola Garai, nominalizată la două premii Globurile de Aur, pentru rolurile din „The Hour” şi „Emma”.

(w882) Nicholas N

Charlie Hunnam, Anne Hathaway, Christopher Plummer, Romola Garai, Jamie Bell sunt actorii din distribuţia premiată de National Board of Review, organizația producătorilor de filme din New York.

Filmul „Nicholas Nickleby”, pentru care Douglas McGrath semnat şi scenariul adaptat după cartea lui Dickens, a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film, iar Romola Garai a fost nominalizată la premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună actriţă.

(w882) Nicholas N

Drama este ecranizarea romanului omonim al lui Charles Dickens. Când tatăl îi moare, Nicholas devine cap de familie şi la numai 19 ani este nevoit să aibă grijă de mama şi de sora lui. După ce descoperă că domnul Nickleby îşi pierduse întreaga avere, familia călătoreşte la Londra pentru a-i cere sprijin unchiului Ralph. Aici, în locul milei şi al ajutorului, cei trei găsesc doar dispreţ şi dorinţa unchiului bogat de a-şi exploata rudele.

Ralph (Christopher Plummer) îl antipatizează din prima clipă pe Nicholas (Charlie Hunnam) pe care îl trimite să se angajeze învăţător la o şcoală din nordul Angliei, condusă de un tiran pe nume Squeers. După multe experienţe nefericite, Nicholas părăseşte internatul împreună cu prietenul său Smike şi se îndreaptă din nou spre Londra, pentru a-şi regăsi mama şi sora.

(w882) Nicholas N

Foto: IMDb

6:10 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2