loader
Foto

„Natură şi sănătate” vă prezintă noutăţile pieţei bio din România

Duminică, 15 februarie, Bogdan Ghiţulescu ne-a spus care au fost cele mai noi şi cele mai căutate produse de la Târgul Internaţional INDAGRA, cel mai mare eveniment din ţară dedicat agriculturii.

 

Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

INDAGRA este cea mai complexă manifestare de acest gen din România, având drept scop promovarea agriculturii din ţara noastră, a potenţialului zootehnic autohton, dar şi a produselor tradiţionale bio. Bogdan Ghiţulescu, gazda şi producătorul emisiunii  „Natură şi sănătate” a urmărit şi cercetat de-a lungul celei de-a XIX-a ediţii ultimele noutăţi în materie de produse bio din ţara noastră, iar duminică ni le prezintă pe TVR 2.

La ediţia din 2014, au fost prezenţi peste 450 de expozanţi din 23 de ţări (Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Japonia etc.), iar peste 60.000 de persoane au vizitat cele opt pavilioane amenajate.

Pentru agricultorii români, INDAGRA a însemnat ocazia perfectă de a-şi prezenta cele mai noi produse bio atât în faţa publicului roman, cât şi a firmelor străine. Marian Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică, Bio România mărturisea la vremea respectivă că „n-aş vrea să mai redevenim grânarul Europei, ci să devenim furnizorul de alimente bio al lumii”.

Vă aşteptăm duminică, de la ora 13:300, să descoperiţi alături de Bogdan Ghiţulescu care- produsele bio de top ale României.

***

„Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

7:25 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

din 18 aprilie //

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2