Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
„Natură şi sănătate” ne arată cum să trăim, dar mai ales cum să mâncăm, bio
Joi, 30 Octombrie 2014
Ştiţi cum se afumă cel mai bine păstrăvii? Cu fumul conurilor de brad. Dar mai multe sfaturi utile ați putut afla de la Bogdan Ghiţulescu.
Alte legături
Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Afumatul păstrăvilor este e adevărată probă a măiestriei culinare. Procesul se întinde pe câteva zile, iar bucătarul trebuie să fie atent la fiecare pas: de la tăierea şi curăţarea peştelui, până la saramură şi, bineînţeles, afumarea sa. Dacă fumul este prea cald, peştele se poate sfărâma sau prinde un gust amar; dacă este prea rece, peştele poate rămâne crud. Bogdan Ghiţulescu, producătorul şi realizatorul emisiunii, ne arată întreg procesul în ediţia de duminică.

Ajungem la Şcoala nr. 1 din Comuna Bicazul Ardelean, unde facem cunoştinţă cu un grup de elevi curajoşi. Aceştia şi-au pus în cap să arate localnicilor cât de importantă este ecologia şi respectarea mediului, astfel că duminică, pe 2 noiembrie, vorbim cu ei despre reciclare şi plantarea copacilor.

La final de ediţie, Bogdan Ghiţulescu ne duce într-o brutărie bio, de unde învăţăm trucurile pregătirii şi coacerii pâinii cu cartofi.

***

Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!