loader
Foto

„Natură şi sănătate” ne aduce secretul pizzei margherita şi al dulciurilor de casă

Duminică 19 ianuarie am aflat secretele din spatele celei mai populare pizza din lume şi am fost în cabinetul doctorului oftalmolog, unde am descoperit alte metode prin care ne putem întreţine ochii.

 

Natură şi sănătate

Ediția emisiunii de duminică 19 ianuarie este disponibilă online pe TVR+

Ştiaţi că una dintre cele mai populare pizza- Margherita -  are peste 120 de ani vechime? Această reţetă a fost inventată la finele secolului al XIX-lea de un bucătar din Sudul Italiei, care a dorit să sărbătorească într-un mod inedit sosirea Reginei Margherita. „Este cea mai vândută şi cea mai cunoscută pizza din lume”, ne spune pizzer-ul intervievat de Bogdan Ghiţulescu, realizatorul emisiunii.

De la pizza trecem la dulciuri şi ajungem într-un magazin care găteşte deserturile copilăriei ca la mama acasă: fără E-uri şi arome artificale. Drept dovadă stă grupul de copii pe care Bogdan i-a luat la întrebări, în timp ce aceştia degustau din deserturi.

„Ne-am obişţnuit să ne întreţinem îmbrăcămintea, încălţămintea, maşinile, casele, dar adeseori uităm să ne întreţinem ochii”, spune Bogdan Ghiţulescu.  Împreună cu oftalmologul Dan Badea, în ediţia din 19 decembrie aflăm cum ne putem întreţine ochii, fără să apelăm la tratamente costisitoare. „Avem la dispoziţie o gamă largă de produse oftalmice sterile cu extracte pe bază de plante, sută la sută naturale”, ne spune oftalmologul. Care sunt acestea şi cum le putem folosi, aflăm în ediţia din 19 decembrie.

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

din 16 aprilie //

(Reluare)

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești.

Tudor Greceanu

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2