loader
Foto

Galerie foto

„Mirajul vieţii”, propunerea Telecinematecii din această săptămână

„Mirajul vieţii”, în regia lui Douglas Sirk, este filmul pe care Telecinemateca din această săptămână vi l-a propus miercuri, 27 mai, la ora 19:40, la TVR 2.

 

Lora, o actriţă ambiţioasă şi mamă singură a unei fetiţe de 6 ani, se împrieteneşte la plajă cu Annie, o femeie de culoare pe care o angajează menajeră şi care are şi ea o fetiţă, Sarah Jane, de 8 ani. Pe măsură ce cariera Lorei ia avânt, Annie are grijă de ambele fete, care cresc împreună. Odată cu trecerea timpului, Sarah Jane, care are pielea de culoare deschisă, se dă drept o tânără albă şi-şi respinge mama, astfel dezamăgită.

Este ultimul film făcut în SUA, la Hollywood, de către regizorul Douglas Sirk.

Pe numele lui adevărat Hans Detlef Sierck, el s-a născut în Germania având părinţi danezi. În filmele lui se vorbesc atât engleza, cât şi germana şi daneza.

Un nume remarcabil în peisajul cinematografic european odată cu revenirea sa pe bătrânul continent în anii 60 din secolul XX, Douglas Sirk câştigase în 1936 premiul pentru cel mai bun film muzical, la Festivalul de la Veneţia, cu „Schlußakkord”, filmat la Berlin.

(w235) Douglas SiDouglas Sirk a părăsit Germania în 1937, ajungând în 1941 în SUA, împreună cu cea de-a doua soţie, actriţa de teatru Hilde Jary care a trebuit să plece din Germania din cauza antisemitismului şi nazismului epocii. Cu prima soţie, Sirk a avut un fiu pe care după plecarea din ţară nu l-a revăzut niciodată şi pe care l-a pierdut în cel de-al Doilea Război Mondial.

Filmul „Mirajul vieţii” este o adaptare a romanului omonim al lui Fannie Hurst. Este a doua ecranizare a acestei cărţi, după cea din 1934 cu Claudette Colbert în rolul principal.

În distribuţia acestui film din 1959 le regăsim pe Lana Turner, John Gavin, Susan Kohner şi Juanita Moore. Pentru rolurile secundare feminine, Susan Kohner şi Juanita Moore au fost nominalizate la Oscar, iar Susan Kohner a câştigat un Golden Globe.

Foto: IMDb

5:45 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba franceza

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

6:10 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2