loader
Foto

Galerie foto

Despre tânăra balerină din România bursieră la English National Ballet

Miercuri, la TVR 2, la „Drumul Succesului” vine Ana Maria Gergely care, la numai 17 ani, este una dintre tinerele speranţe ale baletului mondial

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

Miercuri, 23 octombrie, de la ora 21.30, la TVR 2, Ema Pendiuc aduce un nou exemplu că România are foarte mulţi tineri minunaţi, talentaţi, apreciaţi la nivel internaţional.

Este vorba de Ana Maria Gergely, o balerină care la numai 17 ani are deja toate premisele de a ajunge prim balerină pe orice mare scenă din lume.

A început baletul la vărsta de 5 ani, în Constanţa, oraşul unde s-a născut. A continuat studiile la Liceul de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti, şi-a continuat drumul la Staatliche Ballettschule Berlin iar acum este bursieră la English National Ballet.

În ultimii ani a câştigat mai multe trofee la competiţii internaţionale (locul I la Danza Europa San Marino, 2010, premiată la Youth America Grand Prix, New York, 2011, bursieră Bolshoi Ballet Academy, medalia de argint la Tanzolymp, Berlin, 2012, două premii la Olimpiada de Coregrafie şi Artă Teatrală)... A primit burse de studii la Accademia Teatro Alla Scala, Kirov Ballet Academy of Washington DC iar compania English National Ballet a dorit să îi ofere un contract pe care Ana Maria Gergely, din cauza vârstei, nu a avut dreptul să îl semneze.

În 2013 a avut de ales dintre cele trei şcoli unde a aplicat şi unde a fost acceptată: John Cranko Balletschule, Bolshoi Ballet Academy şi English National Ballet School. Şi pentru că dintotdeauna i-a plăcut Baletul Regal şi a visat să studieze la Londra, Ana Maria a ales English National Ballet School, unde a fost nu doar admisă, ci şi premiată cu bursă completă de studii oferită de Instituţia Guvernamentală Britanică Dance and Drama Award.

Emisiunea este difuzată în simulcast pe TVR HD şi online, pe TVR+.


În acest sezon, la TVR 2, în fiecare miercuri de la ora 21.30, Ema Pendiuc vă propune să descoperiţi, împreună, “DRUMUL SUCCESULUI” parcurs de 12 tineri români de excepţie, cu vârste între 15 şi 35 de ani, cu rezultate deosebite în diverse domenii.

Sunt portretele a 12 tineri de excepţie, fiecare dintre ei reprezentând un etalon de profesionalism, valori morale şi gândire pozitivă. De la olimpicul actor, la balerina de la Londra; de la voluntarul “profesionist”, până la inventatorul de roboţi subacvatici; de la scenograful filmelor americane, până la absolventa de facultate, mamă a doi copii şi manager, la doar 24 de ani;  de la reprezentanta României la ONU, până la inventatorul de fulgere care cântă, cu toţii sunt tinerii românii de azi care schimbă în bine viitorul ţării şi al lumii.

 

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

4:40 Familia Borgia

Serial *(The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

Episodul 10

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

* Dramă istorică.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...