loader
Foto

Galerie foto

Despre tânăra balerină din România bursieră la English National Ballet

Miercuri, la TVR 2, la „Drumul Succesului” vine Ana Maria Gergely care, la numai 17 ani, este una dintre tinerele speranţe ale baletului mondial

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

Miercuri, 23 octombrie, de la ora 21.30, la TVR 2, Ema Pendiuc aduce un nou exemplu că România are foarte mulţi tineri minunaţi, talentaţi, apreciaţi la nivel internaţional.

Este vorba de Ana Maria Gergely, o balerină care la numai 17 ani are deja toate premisele de a ajunge prim balerină pe orice mare scenă din lume.

A început baletul la vărsta de 5 ani, în Constanţa, oraşul unde s-a născut. A continuat studiile la Liceul de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti, şi-a continuat drumul la Staatliche Ballettschule Berlin iar acum este bursieră la English National Ballet.

În ultimii ani a câştigat mai multe trofee la competiţii internaţionale (locul I la Danza Europa San Marino, 2010, premiată la Youth America Grand Prix, New York, 2011, bursieră Bolshoi Ballet Academy, medalia de argint la Tanzolymp, Berlin, 2012, două premii la Olimpiada de Coregrafie şi Artă Teatrală)... A primit burse de studii la Accademia Teatro Alla Scala, Kirov Ballet Academy of Washington DC iar compania English National Ballet a dorit să îi ofere un contract pe care Ana Maria Gergely, din cauza vârstei, nu a avut dreptul să îl semneze.

În 2013 a avut de ales dintre cele trei şcoli unde a aplicat şi unde a fost acceptată: John Cranko Balletschule, Bolshoi Ballet Academy şi English National Ballet School. Şi pentru că dintotdeauna i-a plăcut Baletul Regal şi a visat să studieze la Londra, Ana Maria a ales English National Ballet School, unde a fost nu doar admisă, ci şi premiată cu bursă completă de studii oferită de Instituţia Guvernamentală Britanică Dance and Drama Award.

Emisiunea este difuzată în simulcast pe TVR HD şi online, pe TVR+.


În acest sezon, la TVR 2, în fiecare miercuri de la ora 21.30, Ema Pendiuc vă propune să descoperiţi, împreună, “DRUMUL SUCCESULUI” parcurs de 12 tineri români de excepţie, cu vârste între 15 şi 35 de ani, cu rezultate deosebite în diverse domenii.

Sunt portretele a 12 tineri de excepţie, fiecare dintre ei reprezentând un etalon de profesionalism, valori morale şi gândire pozitivă. De la olimpicul actor, la balerina de la Londra; de la voluntarul “profesionist”, până la inventatorul de roboţi subacvatici; de la scenograful filmelor americane, până la absolventa de facultate, mamă a doi copii şi manager, la doar 24 de ani;  de la reprezentanta României la ONU, până la inventatorul de fulgere care cântă, cu toţii sunt tinerii românii de azi care schimbă în bine viitorul ţării şi al lumii.

 

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2