loader
Foto

Galerie foto

Mărturisiri: Radu Jude despre Berlinală, Maia Morgenstern despre Oscaruri

La „ Arte, carte şi capricii” sâmbătă, 21 februarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Şi în ediţia din această săptămână a emisiunii la Arte, carte şi capricii” Liana Stanciu şi echipa sa au pregătit cele mai interesante subiecte din activitatea culturală. Iar subiectul principal ţine de lumea fascinantă a celei de-a şaptea Arte, FILMUL.

Tema este dată nu numai de recentul suces românesc la Festivalul Internaţional de Film de la  Berlin, de Gala Premiilor Oscar din acest weekend, dar şi de împlinirea, în 2015, a 120 de ani de la prima proiecţie cinematografică publică, plătită, a unui film (evenimentul a avut loc în 28 decembrie 1895, la Paris, iar realizatori erau celebrii fraţi Lumière).

La numai câteva zile după ce Radu Jude a primit un URS DE ARGINT la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin pentru regia filmului “Aferim” – Liana Stanciu îl are ca invitat în platoul emisiunii „Arte, carte şi capricii” . - împreună cu Ada Solomon, producătorul filmului. Împreună vor sta de vorbă despre acest nou succes românesc la un festival de mare anvergură.

Şi pentru că această ediţie de „Arte, carte şi capricii” precede cel mai aşteptat eveniment mondial legat de cea de-a şaptea Artă – Gala Premiilor Oscar, Liana Stanciu stă de vorbă despre acest subiect cu Maia Morgenstern, actriţa care a deţinut rolul principal feminin într-un film cu trei nominalizări la Oscar.

Rubrica dedicată Culturii YouTube ne demonstrează că nu există o vârstă limită când vine vorba de creativitate. Chiar dacă se spune că una dintre cele mai importante comoari ale noastre – creativitatea - se diminuează pe măsură ce înaintăm în vârstă, ea poate fi recuperată cu numai un click.... Ne putem convinge de acest lucru urmărind materialul pregătit de Bogdana Pascal pe această temă.

La rubrica DocuBlitz, Sorin Faur ne propune unul dintre cele 5 titluri de pe lista de anul trecut a Oscarurilor pentru Documentar. Este vorba de ecranizarea romanului “Dirty Wars The World is a Battlefield" („Războaie murdare. Lumea este un câmp de bătaie”) semnat de jurnalistul Jeremy Scahill.

Şi pentru că teatrul nu este foarte departe de ce-a de-a şaptea artă, în această ediţie a emisiunii „Arte, carte şi capricii” va fi prezentat cea mai nouă realizare din cadrul unui proiect al Trupei Teatrului Masca. Este vorba de lansarea, din 27 februarie, a întâlnirii publicului cu gen mai puţin cunoscut: Commedia dell’Arte. Proiectul a început anul trecut, iar spectatorii pot, în sfârşit, să se delecteze cu piesa COMEDIANŢII.

Mai multe amănunte despre toate subiectele prezentate dar şi despre altele, puteţi afla urmărind ediţia de sâmbătă, 21 februarie, a emisiunii Arte, carte şi capricii” .

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 70

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2