loader
Foto

Galerie foto

Mânuțele de aur care resuscitează meșteșugurile din Argeș

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 10.00, la TVR 2 şi TVR HD, Ema Pendiuc v-a invitat la o ediție specială de Paște a emisiunii “Drumul succesului”, care a avut ca subiect Arta populară românească.

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

Ediția din 19 aprilie este disponibilă online pe TVR+

Arta populară românească este expresia unei sete de frumusețe, un îndemn la viaţa înălţată şi pură, la măiestrie. Prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară şi cunoscători ai secretelor meşteşugului tradiţional din zona Argeșului, copiii din comunele Coseşti şi Domneşti dau dovadă de multă fantezie, creativitate, concentrare, dar, mai presus de orice, primează dorinţa de a demonstra că sunt cei mai buni în ceea ce fac!

Fie că vorbim de olărit, dogărit, sculptură sau interpretarea instrumentelor vechi, precum țitera sau fluierașul, aceşti copii au vise şi idealuri, la fel ca toţi ceilalţi copii, doar că lor, dorinţa de a se face plăcuţi şi de a fi foarte buni în ceea ce realizează le dă un atu în plus.

(w882) Drumul Suc

„Pentru a reuşi, copiilor şi tinerilor de la oraş le trebuie doar puţină voinţă, fiindcă au la dispoziţie toate oportunităţile. Ne-am întrebat, însă, cum se poate face performanţă la sat? De aceea am mers în judeţul Argeş, acolo unde în ultimii ani Școala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti a înfiinţat nu mai puţin de 35 de secţii externe de meşteşuguri. O performanță unică în ţara”, a declarat Ema Pendiuc, gazda emisiunii “Drumul succesului”.

Sunt multe lucruri de spus despre aceşti copii, de aceea  echipa Televiziunii Române care a realizat această ediţie specială de sărbători vă invită în sâmbăta Paştelui, pe TVR2, începând cu ora 10.00, să descoperiţi tainele a cinci meşteşuguri populare tradiţionale, zămislite cu mânuţele dibace ale copiilor şi tinerilor. Dacă avem tradiţie, înseamnă că avem un trecut şi deci o istorie!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2