loader
Foto

Galerie foto

„Locuri, oameni şi comori”:Vindecările miraculoase ale Muzeului Bucureşti

Cu un titlu care stârneşte curiozitatea, ciclul „Vindecări miraculoase” de la Muzeul Bucureşti le prezintă vizitatorilor modul în care o pictură este readusă la viaţă de restauratori.  Descoperim procesul sâmbătă, de la 18:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Locuri, oameni şi comori

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Afişul cu „Vindecări miraculoase” din faţa Muzeului Municipiului Bucureşti poate părea vag pentru cei mai mulţi trecători, părea un titlu mai potrivit de pus în faţa unui spital, decât în faţa unui muzeu. Intrând în muzeu, vă puteţi da seama cu uşurinţă despre ce este vorba: tablouri vechi şi valoroase, distruse de timp sau de evenimentele prin care au trecut, aveau nevoie de grija restauratorilor, cei care sunt ca nişte doctori salvatori pentru picturile care altfel se află în pericolul de a fi pierdute pentru totdeauna.

În ediţia de sâmbătă, 9 aprilie, la Locuri, oameni şi comori, gazda Emilia Nicolaescu merge în laboratoarele de restaurare şi ne va arăta cum se poate readuce la viaţă un tablou, cât timp durează un astfel de proces şi cine sunt aceşti doctori ai artelor.

Muzeul Bucureşti a început – în urmă cu câţiva ani – seria „Vindecări miraculoase”, care aduce publicului o colecţie de expoziții în care sunt prezentate etapele procesului de restaurare prin care au trecut lucrările de pictură din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București. Lucrările sunt grupate pe autori, iar până în prezent, vizitatorii au putu vedea lucrările refăcute ale unor picturi ca Ion Ţuculescu, Mişu Pop, Theodor Aman sau Nicu Enea.

***

Locuri, oameni şi comori este o serie de 20 de episoade, care îşi propune dezvăluirea poveştii din spatele unei piese de muzeu sau a unui eveniment istoric. În spatele fiecărui lucru se află o poveste. Iar atunci când poveștile sunt despre comori, imaginația nu mai poate fi ținută în frâu.

Noua emisiune de pe postul TVR 2 dă viaţă unor exponate de muzeu. Ele nu pot vorbi explicit, dar aşteaptă resemnate ca cineva să le dezvăluie aventurile, importanţa şi semnificaţia. „Am descoperit locuri unice, oameni-eroi și comori fabuloase. În fiecare emisiune vom afla cum valori inestimabile ale istoriei naționale, au fost pierdute sau furate și cum multe dintre ele au fost recuperate și aduse acasă”, spune Emilia Nicolaescu, realizatoarea producţiei TVR.

 

13:30 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)

14:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)
 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2