loader
Foto

La TVR 2, tu faci sărbătorile!

Magica lume a Sărbătorilor de iarnă se găsește în programele TVR 2,cu divertisment, filme artistice, muzică, concursuri pe gustul întregii familii şi programe informative.

 

Ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, colinde, vedete îndrăgite și filmele în spiritul de sărbătoare vor înveseli Crăciunul petrecut alături de TVR 2.

„Câştigă România!” îmbracă haine de sărbătoare, iar prezentatorul Virgil Ianţu a pregătit 4 ediţii speciale, începând cu seara de Ajun. La „Drag de România mea!”, Paul Surugiu FUEGO va împodobi bradul în curtea Televiziunii Române, alături de eroii celebrei melodii, care l-a consacrat în urmă cu 18 ani, „Împodobeşte mamă bradul”, devenită deja folclor urban. Pentru zilele de sărbătoare, TVR 2 a pregătit filme noi, producţii din 2018, dar si adevărate bijuterii cinematografice, ca „Bambi” (SUA, 1942) sau Mary Poppins ( SUA, 1964), iar în a doua zi de Crăciun, la Telecinemateca vă așteaptă o comedie de un haz molipsitor cu Louis de Funès, Jean Gabin și Bourvil: „Străbătând Parisul (La traversee de Paris – Franţa, 1957).

La TVR 2, Tu Faci Sărbătorile!

În preajma Crăciunului, „Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o întâlnire de suflet cu actorul și poetul Dorel Vişan. SÂMBĂTĂ, 22 decembrie, de la ora 10:00, invitatul Danielei Zeca Buzura este unul dintre maeştrii scenei şi ecranului românesc. De la ora 13.30, Marina Almăşan ne invită la o ediţie specială „Femei de 10, bărbaţi de 10” , alături de românii de 10 din Borșa-Maramureș. „Este o excelentă filmare pentru Crăciun în care prezentăm obiceiuri unice, cot la cot cu actorul maramureșean Daniel Făt, care mi-a fost comoderator la această ediție”, a povestit realizatoarea.

CRĂCIUN DE POVESTE CU PAUL SURUGIU-FUEGO

DUMINICĂ, 23 decembrie, de la ora 15.00, la „Drag de România mea!”, Paul Surugiu FUEGO va împodobi bradul în curtea Televiziunii Române având alături de el, supriză, eroii poveștii care l-a consacrat în urmă cu 18 ani cu celebra melodie „Împodobeşte mamă bradul”. Alături îi vor fi Irina Loghin și Gheorghe Turda, dar şi un colindător special, omul cu violoncelul, minunatul Adrian Naidin. În ediţia de Crăciun vom afla şi povestea emoționantă din spatele videoclipului „Împodobeşte mamă bradul”. Filmările s-au făcut în casa unor bătrâni, care au plâns când au auzit melodia cu gândul la fiul lor plecat în străinătate.

Un moment în exclusivitate va fi premierea lui Cornel Constantiniu. Marele artist, care pășește într-o televiziune după mai bine de șase ani, va avea parte de multe surprise şi va putea reasculta muzica sa interpretată de Fuego și trupa Supermarket. Printre surprizele ediţiei se mai numără Adrian Daminescu, cu un cântec special şi trei premiere de pe cel mai recent album semnat de Fuego – “Colindător la Porţile Cerului”. Povestea cu și despre Crăciun la „Drag de România Mea” o puteţi vedea, duminică, 23 decembrie, începând cu ora 15.00, dar şi MIERCURI, 26 decembrie, de la ora 13.00.

LUNI, 24 decembrie, de la 15.30, gazdele emisiunii „Chef de vedete” sunt „În aşteptarea lui Moş Crăciun”. Aida Parascan și Dan Bordeianu vor primi în casa lor invitaţi de seamă şi colindători. Cântăreaţa Lulu şi soţul său vor pregăti gogoşi împreună cu gazdele „Chef de vedete”.

De la ora 17.30, TVR 2 va difuza una dintre cele mai frumoase animații, “Bambi” (SUA, 1942). Producție cu 3 nominalizări la premiile Oscar, povestea puiului de căprioară care învaţă, alături de prietenii săi, să-şi poarte singur de grijă şi să supravieţuiască după ce vânătorii îi ucid mama a înduioşat multe generaţii.

DE PATRU ORI „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”

În seara de Ajun, LUNI, 24 decembrie, de la ora 20.00, Virgil Ianțu a invitat la „Câştigă România!” trei concurenţi de școală primară, însoţiţi de părinții lor. Carmen Trandafir, cunoscuta cântăreaţă de muzică uşoară vine alături de fetiţa sa, Ana Grădinescu (10 ani). Nadine, cântăreaţă, actriţă şi prezentatoare TV, îl însoţeşte pe fiul său, Noah Ekai Apostolescu, iar actriţa Teatrului Naţional, Monica Davidescu, o va susţine pe fiica sa, Dora Temişan Davidescu. În ediţia specială din 24 decembrie, regulile concursului se schimbă: în timp ce puştii vor răspunde întrebărilor de cultură generală, părinţii îi vor ajuta cu indicii. În aşteptarea Moşului, nu vor lipsi discuţiile despre unicorni, iar copiii vor primi cadouri trotinete, dulciuri şi cărţi.

Poveste cu final fericit la „Destine ca-n filme”. Într-o ediţie specială, de la ora 21.30, Iuliana Marciuc îi face o vizită Elenei Dinu, voluntarul din cadrul proiectului „Nici un copil singur în spital” al Asociației Inima Copiilor care a decis să adopte un bebeluş cu 14 diagnostice. Este primul interviu pe care Elena Dinu îl acordă presei de când a adus-o acasă pe fetiţa sa, Nectaria Georgiana.

Ca în fiecare an, TVR 2 respectă tradiţia de a transmite mesajul Papei adresat „Cetăţii şi Lumii”. În Ajunul Crăciunului (luni, 24 decembrie), de la ora 22.30, emisiunea Credo dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului. Cu acest prilej, telespectatorii vor putea urmări în transmisiune directă Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa, Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru de la Vatican.

În ziua de Crăciun, de la ora 12.40, sub acelaşi generic, TVR 2 va transmite în direct din Piața San Pietro de la Vatican ceremonia Urbi et Orbi – mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc.

MARŢI, 25 decembrie, sărbătorim dimineaţa de Crăciun începând ora 9.30, ascultând Colinde americane. Într-un decor de poveste, Corul si Orchestra Tabernacle din Salt Lake City se reunesc pentru a celebra cel mai frumos moment din an: Crăciunul. Invitat special ROLANDO VILLAZON.

De la ora 10.30, filmul „O duzină de lăbuţe” (Golden Winter – SUA, 2012) ne va face ziua mai veselă alături de micuţul Oliver care îşi găseşte prieteni foarte buni în câţiva pui de Golden Retriever abandonaţi. Aventura continuă de la ora 13:40 în filmul „Crăciun în vestul sălbatic” (The Troublemakers/The Fight Before Christmas – Italia, Germania, SUA, 1994),o comedie western cu Bud Spencer, Terrence Hill și Ruth Buzzi.

De la ora 16:30, telespectatorii TVR 2 sunt invitați la „Mary Poppins” (SUA, 1964), o producţie nemuritoare despre cea mai simpatică, înțeleaptă şi magică guvernantă. În regia lui Robert Stevenson, comedia muzicală cu Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson și Glynis Johns a primit 5 premii Oscar și Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

„Câştigă România!” în prima zi de Crăciun! De la ora 20.00, Virgi Ianţu a invitat în platou vedete ale Televiziunii Române: Corina Dănilă, actriţă în sitcomul „Primăverii", Costin Deşliu, jurnalist sportiv şi Ionuţ Cristache, moderatorul talk-show-ului „România 9”. Toţi trei au răspuns prezent pentru o cauză umanitară. În anul în care se împlinesc 150 de ani de la nașterea lui Emil Racoviță, unul dintre cei mai mari exploratori ai lumii și părintele biospeologiei românești, vedetele TVR şi-au propus să susţină un club de speologie pentru copii cu banii câştigaţi în concurs.

Petrecere şi în sitcomul „Primăverii”, de la ora 21.00! În episodul special de Crăciun, familia Cercel, profesorul Marcel, menajera Daiana, vecina Petronela şi globe-trotter-ul Neluţu vor primi colindătorii în casa mătuşii Florina.

Ziua de sărbătoare se încheie la TVR 2 cu o comedie romantică. De la ora 21:30 sunteţi invitaţi la “Mirodenia secretă” (Off the Menu - SUA, 2018), în regia lui Jay Silverman, cu Santino Fontana, Dania Ramirez şi Maria Conchita Alonso.

MIERCURI, 26 decembrie, de la ora 12.10, în interpretarea inconfundabilă a Paulei Seling vom asista la un Concert colinde. Dintre titluri: “Colindăm, colindăm", "Colindiţă sfântă", "O ce veste minunată", "Cerul şi pământul", "Copilului cu ochi senini", "Din cer senin", "Povesti de iarnă", "Ce minune mare", "De-as fi un înger", dar şi "Duetul pisicilor", de Rossini, alături de soprana Operei Naţionale din Braşov, Anda Pop.

De la ora 15:00, filmul “Dorinţe de Crăciun” (The Christmas Apprentice – SUA, 2016) ne reintroduce în atmosfera caldă şi prietenoasă a sărbătorilor de iarnă într-un mic orăşel american.

Şi în cea de-a doua zi de Crăciun, de la ora 20.00, Virgil Ianţu ne aşteaptă cu o ediţie specială „Câştigă România!”. Într-o manieră inconfundabilă şi cu răspunsuri pline de umor, cunoscuţii Chefi şi bloggeri culinari, Simona Pope, Razvan Exarhu şi Liviu Popescu, vor concura pentru a susţine una dintre cele mai interesante cauze CERT Transilvania, ajutorarea bătrânilor şi copiilor din satele izolate de munte.

Sărbătoare şi JOI la TVR2. Pe 27 decembrie, de la ora 20.00, ediţia specială „Câştigă România!” continuă seria faptelor bune. Virgil Ianţu invită pasionaţii concursurilor de cultură generală la un REGAL “Câştigă România!”. "Decarii" Magdalena Iurescu, Oliver Anghel şi Marius Hoara, cei trei câştigători ai Marelui Premiu, se vor duela pentru o cauză nobilă: vor ajuta Liceu Special pentru Deficienti de Vedere din Buzău, instituţia de învăţământ care face lucruri extraordinare pentru copiii nevăzători.

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: 'Cum scapam de jocurile de noroc?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

* Secretele Muzeului Antipa

Printr-un joc de cautare de comori la Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa, Adriana Irimescu, insotita de elevi, descopera povestea prieteniei dintre Grigore Antipa si Emil Racovita, dar si alte secrete ale muzeului.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2