loader
Foto

Galerie foto

La TVR 2, „Jandarmii“ lui Louis de Funès stârnesc hohote de râs

În fiecare sâmbătă, la TVR 2, e seara comediei! De la ora 20.10, nu rataţi ocazia de a-l revedea pe inegalabilul maestru al comediei franceze în unul dintre rolurile sale memorabile, cel al jandarmului Ludovic Cruchot.

 

La TVR 2 serile de vară sunt mai plăcute şi mai amuzante cu un regal de comedie: seria „Jandarmii”, şase filme care prezintă aventurile unor năstruşnici jandarmi, în centrul acestora aflându-se sergentul Cruchot, interpretat de Louis de Funès. Seria debutează din 6 iulie, iar în fiecare sâmbătă, de la ora 20.10 puteţi urmări: „Jandarmul din Saint Tropez“ (6 iulie), „Jandarmul la New York“ (13 iulie), „Jandarmul se însoară“(20 iulie), „Jandarmul la plimbare“ (27 iulie) şi „Jandarmul şi Jandarmeriţele“ (10 august).

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 20.10. este programat primul film al seriei regizate de Jean Girault, „Jandarmul din Saint-Tropez” (Le gendarme de Saint-Tropez - Franţa-Italia, 1964). Producţia a avut un succes imens în Franţa, unde peste 7 milioane de spectatori au umplut sălile de cinema. După nenumărate gafe profesionale, inspectorul Cruchot este avansat în funcţie şi trimis, drept răsplată pentru munca realizată, la Saint Tropez. Împreună cu fiica sa, sergentul Cruchot ajunge să se lupte cu nudiştii din Saint Tropez, să îşi scoată fiica din încurcăturile în care intră şi mai ales să prindă o bandă de hoţi de tablouri.

(oar_w460)

Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 20:10. "Jandarmul la New York" (Le gendarme a New York, Franţa, 1965). Buclucaşii jandarmi din Saint Tropez sunt desemnaţi să-şi reprezinte secţia la o Conferinţă Internaţională a Poliţiei, tocmai în New York. În clocotitorul oraş vrea să meargă şi fiica jandarmului-şef, dar ordinul este clar: fără neamuri ! Trecuţi oceanul, jandarmii francezi se străduiesc din toate puterile să nu-şi facă ţara de râs, dar potenţialul lor catastrofic le creează tot timpul probleme. Colac peste pupăză, Cruchot îşi vede fiica peste tot în labirinticul New York şi pleacă în căutarea ei.

(oar_w460)

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 20:10. "Jandarmul se însoară" (LE GENDARME SE MARIE, Franţa-Italia, 1968). Jandarmul-şef Cruchot îşi întâlneşte iubirea vieţii, pe nume Josepha, frumoasa văduvă a unui colonel, persoană foarte influentă. Dar Nicole, fiica lui Cruchot, n-o place pe viitoarea mamă-vitregă şi este hotărâtă să folosească toate mijloacele necesare ca să împiedice nunta celor doi.

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 20.10. "Jandarmul la plimbare" (LE GENDARME EN BALADE, Franţa, 1970). Cruchot, împreună cu colegii săi, sunt scoşi forţat la pensie. El se retrage la castelul bogatei sale soţii, unde timp de câteva luni se plictiseşte copios fiindcă nu este lăsat să facă nimic. Nici măcar revederea vechilor camarazi nu-i readuce zâmbetul pe faţă şi pofta de viaţă. Printr-un concurs de împrejurări, ei pleacă într-o călătorie la Saint-Tropez, unde vor intra în noi buclucuri şi vor crea doar haos, ca în vremurile bune când activau aici ca jandarmi.

(oar_w460)

(oar_w460)

Sâmbătă, 10 august, de la ora 20:10. "Jandarmul şi jandarmeriţele" (LE GENDARME ET LES GENDARMETTES - Franţa, 1982). Buclucaşii jandarmi ai brigăzii din Saint-Tropez, mutaţi într-un nou sediu, primesc şi o nouă însărcinare: să instruiască patru tinere jandarmeriţe stagiare. Noile colege se descurcă destul de bine cu îndeplinirea îndatoririlor, depăşindu-şi uneori instructorii. După o săptămână însă, un specialist în spionaj informatic le răpeşte una câte una şi le duce la o destinaţie necunoscută. Cruchot şi vajnicii jandarmi din Saint-Tropez vor elabora un plan pentru găsirea jandarmeriţelor, punându-şi propriile vieţi în pericol.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2