loader
Foto

Galerie foto

La „Poveste după poveste” redescoperim reportajele care au făcut istorie

Vineri, de la 20:10, echipa emisiunii a mers pe urmele unui caz prezentat  la „Cu ochii’n 4”, când un băiat de 7 ani a înghiţit din greşeală sodă caustică. Ce s-a întâmplat cu el la 15 ani după difuzarea cazului, am descoperit la „Poveste după poveste”.

 

Poveste după poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

Emisiunea Poveste dupa poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani, iar în această săptămână vă prezentăm cazul lui Ionuţ Stan.

Ionuţ avea 7 ani când a confundat butoiul cu apă din curte cu cel de soda caustică. Însetat de la joacă, a băut câteva înghiţituri zdravene. I-au ars şi esofagul şi stomacul. Nouă ani după aceea, Ionuţ n-a mai putut înghiţi nimic. Mesteca mâncarea, apoi o turna pe un furtun care îi ajungea în stomac. Vocea lui Ionuţ se transformase in şoaptă. Reuşea să comunice cu ceilalţi doar prin intermediul unui aparat.

În anul 2000, Alina Amza şi Mihai Pătraşcu au descoperit coşmarul prin care trecea Ionuţ şi au prezentat cazul la emisiunea Cu ochii’n 4. După difuzare, reprezentanţii unei fundaţii s-au decis să-l ajute cu tot ce avea nevoie. Asa a ajuns Ionuţ la un spital din Elveţia unde a fost operat şi transformat într-un om normal.

Timp de 10 ani, n-a avut nici cea mai mică problemă de sănătate. În 2010 însă, fără vreo legătură cu afecţiunile de care suferise în trecut, a făcut o infecţie la plămâni şi a ajuns într-un spital din România. Acolo, coşmarul lui a reînceput. Ce s-a întâmplat cu Ionuţ Stan după 15 ani de la difuzarea cazului la TVR, am descoperit la emisiunea Poveste după poveste.

Alături de Irina Luca, gazda emisiunii, în platou au fost prezenţi Alina Amza - jurnalista TVR care a realizat reportajul din 2000, Raluca Rogojină - care a filmat continuarea poveştii şi psihoterapeutul Mugur Ciumăgeanu.

7:30 România…în bucate (R)

TVR Moldova

Gatim romaneste

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

(Reluare)

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2