loader
Foto

Galerie foto

La „Poveste după poveste” mergem pe urmele jurnaliştilor din zonele de conflict

Irina Luca şi emisiunea „Poveste după poveste” revin la TVR 2 cu o nouă ediţie. Vineri de la 20:10, vom vorbi despre ce înseamnă munca de jurnalist în zone extreme cu  Marian Voicu şi scriitorul de origine siriană Mazen Rifai.

 

Poveste după poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

Pe 26 februarie, mergem pe urmele documentarului realizat de Marian Voicu: „Exodul. O tragedie siriană”, care a fost premiat în decembrie 2015 cu Medaliat cu aur de Asociaţia Corespondenţilor ONU.

Este primul documentar TV realizat de o echipă de jurnalişti din România despre criza refugiaţilor sirieni şi palestinieni din Liban. Pentru documentar, Marian Voicu (producător) şi Andrei Coruţ (imagine) au filmat, în vara şi toamna anului 2014, în Liban şi România şi a fost pentru prima oară când o televiziune din România a prezentat într-un material amplu criza refugiaţilor sirieni.

„Vorbim despre acest material şi despre războiul din Siria, începuturile crizei refugiaţilor şi ce înseamnă munca de jurnalist în condiţii extreme”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Alături de ea, vor fi prezenţi Marian Voicu, realizatorul „Exodul. O tragedie siriană” şi Mazen Rifai, scriitor şi jurnalist de origine siriană, stabilit în România.

 

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 72

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2