loader
Foto

Galerie foto

La „Poveste după poveste” intrăm în lumea cerşetorilor şi a traficului de persoane

Vineri, 13 noiembrie, Irina Luca şi echipa „Poveste după poveste”  au mers pe urmele a două reportaje inedite realizate de TVR în 2001 şi 2009 despre lumea subterană a cerşetoriei. Cum s-a schimbat situaţia de atunci? Aflaţi de la 20:10, la TVR 2 şi TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii.

Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani, iar în această vineri, pe 13 noiembrie, intrăm în lumea cerşetorilor şi a traficului de persoane. Pornim de la două poveşti, filmate în 2001 şi 2008 şi încercăm să aflăm ce s-a schimbat şi, mai ales, ce e de făcut.

În 2001, Denisa Anghel reuşea să afle, direct de la sursă, ce metode au succes şi cum sunt convinşi trecătorii să îşi deschidă portofelul. Personajele filmului povestesc cu seninătate despre deficienţe fizice imaginare, bani câştigaţi foarte uşor şi o viaţă veselă şi liberă.

Şapte ani mai târziu, Lorelei Mihala descoperea, într-o tabără de romi din Italia, cerşetori care ştiau să profite de carenţele şi generozitatea sistemului.  În 2015, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti ne vorbeşte despre banii făcuţi uşor şi mărinimia naivă a bucureştenilor.

„Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi” este titlul unei campanii a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. Vineri, 13 noiembrie, de la ora 20:10, aflăm dacă se poate face ceva de la invitaţii emisiunii: Cătălina Surcel (Asociaţia Telefonul copilului), George Eremia (Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane) şi Ciprian Necula .

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 67

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2