loader
Foto

La „Natură şi sănătate” o cunoaştem pe femeia din spatele magiunului de Topoloveni

Duminică,  „Natură şi sănătate” a prezentat-o pe Bibiana Stanciulov, femeia care a cucerit Europa cu magiunul de Topoloveni.  Bonus, vă aducem secretele din spatele pâinii la cuptor şi ne delectăm cu  tocană.

 

Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Toamna se apropie de final, aşadar ne pregătim cămara şi beciurile cu provizii pentru iarnă. Bogdan Ghiţulescu, prezentatorul şi producătorul emisiunii „Natură şi sănătate” merge prin localităţile României ca să vă aducă cele mai bune sfaturi atunci când vine vorba de alimentaţie.

Localitatea Topoloveni este cunoscută celebrul magiun care a cucerit Europa. Produsul – omologat deja de Uniunea Europeană ca produs tradiţional românesc – a împlinit un secol de când a fost „lansat” prima oară. Dar ştiaţi că în spatele acestui produs se află Bibiana Stanciulov? Ea este cea care în 2001 a decis să readucă acest produs pe piaţa românească, iar după opt ani, a reuşit să intre şi pe piaţa europeană.

În această duminică, Bibiana ne va surprinde cu un alt produs realizat de frabrica ei: zacusca. Urmând aceeaşi paşi ca în cazul magiunului, ea vrea să intre pe piaţă cu un produs natural, sănătos, care să urmeze întru totul reţeta tradiţională. Cum plănuieşte să facă acest lucru şi în ce constă reţeta, aflaţi în această duminică, la „Natură şi sănătate”.

De asemenea, facem un popas în localitatea Buhalniţa, unde descoperim o brutărie care duce tradiţia mai departe şi face pâinea într-un cuptor de vid cu lemne. Iar această pâine merge nemaipomenit la o... tocană cu ciuperci de pădure şi smântână de casă. Ne-o va pregbăti Gabriel Pavăl, aşadar pregătiţi-vă să vă notaţi reţeta din din această săptămână.

 

***

„Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

 

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Gânduri de Paste-Adorjáni Dezső episcop evanghelic

Redactor: Kacsó Edith

*Iepurele de Paste

Redactor: T. Bíró Hajnal

*Cântec de Pasti-Corul Sf. Efraim din Ungaria

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2