Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
La „Natură şi sănătate” o cunoaştem pe femeia din spatele magiunului de Topoloveni
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Duminică,  „Natură şi sănătate” a prezentat-o pe Bibiana Stanciulov, femeia care a cucerit Europa cu magiunul de Topoloveni.  Bonus, vă aducem secretele din spatele pâinii la cuptor şi ne delectăm cu  tocană.
Alte legături
Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Toamna se apropie de final, aşadar ne pregătim cămara şi beciurile cu provizii pentru iarnă. Bogdan Ghiţulescu, prezentatorul şi producătorul emisiunii „Natură şi sănătate” merge prin localităţile României ca să vă aducă cele mai bune sfaturi atunci când vine vorba de alimentaţie.

Localitatea Topoloveni este cunoscută celebrul magiun care a cucerit Europa. Produsul – omologat deja de Uniunea Europeană ca produs tradiţional românesc – a împlinit un secol de când a fost „lansat” prima oară. Dar ştiaţi că în spatele acestui produs se află Bibiana Stanciulov? Ea este cea care în 2001 a decis să readucă acest produs pe piaţa românească, iar după opt ani, a reuşit să intre şi pe piaţa europeană.

În această duminică, Bibiana ne va surprinde cu un alt produs realizat de frabrica ei: zacusca. Urmând aceeaşi paşi ca în cazul magiunului, ea vrea să intre pe piaţă cu un produs natural, sănătos, care să urmeze întru totul reţeta tradiţională. Cum plănuieşte să facă acest lucru şi în ce constă reţeta, aflaţi în această duminică, la „Natură şi sănătate”.

De asemenea, facem un popas în localitatea Buhalniţa, unde descoperim o brutărie care duce tradiţia mai departe şi face pâinea într-un cuptor de vid cu lemne. Iar această pâine merge nemaipomenit la o... tocană cu ciuperci de pădure şi smântână de casă. Ne-o va pregbăti Gabriel Pavăl, aşadar pregătiţi-vă să vă notaţi reţeta din din această săptămână.

 

***

„Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!