loader
Foto

La „Natură şi sănătate” aflăm beneficiile florii Patimile lui Hristos

Duminică, 15 martie, pe TVR 2 v-am prezentat beneficiile uneia dintre cele mai cunoscute plante din lumea fitoterapiei mondiale: Passiflora. De la ora 13:30, cu Bogdan Ghiţulescu.

 

Natură şi sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Plantă căţărătoare prezentă în zonele tropicale din America de Sud şi Centrală, Passiflora i-a fascinat pe europenii care ajungeau în „Lumea nouă”. Aclimatizată în Europa doar din raţiuni estetice la început, oamenii i-au descoperit – prin secolul al XVII –lea şi proprietăţile terapeutice.

Astăzi, această plantă are proprietãţi sedative, anxiolitice, analgezice, hipotensoare şi antispastice. Este recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce în tratarea unor tulburări precum: insomnia, atacurile de panică, accesele de furie, dependenţa de  narcotice sau alcool, hipertensiunea, astmul sau tahicardia.

Bogdan Ghiţulescu, gazda şi producătorul emisiunii, ne arată în ediţia din 15 martie, cum este crescută în România această plantă şi ne prezintă câţiva cultivatori locali. În plus, aflăm ce trebuie să facem ca să o creştem chiar în balcoanele noastre.

În continuarea ediţiei de duminică, Bogdan Ghiţulescu ajunge la Azuga, de unde ne prezintă care-s primii paşi pe care trebuie să-i facem dacă vrem să devenim schiori. Deşi este un sport de sezon, schiatul ar trebui practicat de orice om care doreşte să-şi menţină condiţia fizică. După câteva ture pe zăpadă, schiatul întăreşte sistemul cardiovascular, pompează adrenalină şi pune în mişcare toţi muşchii, arde calorii şi eliberează endorfină – „hormonul fericirii”.

***

„Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2