loader
Foto

La mulţi ani, Florin Piersic! Spectacol de sărbătoare, difuzat la TVR

Casa de Producție TVR îi spune „La mulţi ani, Florin Piersic!”. Spectacolul „Jocul de-a vacanța” s-a difuzat sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 20:00, la TVR 3, cu ocazia zilei de naștere a actorului, care a împlinit pe 27 ianuarie 80 de ani.

 

Teatru TV

Actele ar spune că în 27 ianuarie împlinește 80 de ani. În fapt, e greu să îi dai o vârstă, să îi limitezi conturul doar la două cifre seci. E peste tot.

Că ne gândim la teatru sau la film, la emisiunile de televiziune sau la anecdote, că întrebi un senior despre el sau că întrebi o tânără domnișoară, toată lumea îl cunoaște.

Este, probabil, actorul român pe care putem să îl numim, fără ezitare, vedetă. În accepțiunea dată de dicționar, nu în cea "mărinimoasă" dată de revistele colorate. E popular, întoarce capete pe stradă și umple sălile de teatru oriunde în țară.

A jucat cam tot ce se putea. De la haiduci până la juni focoși, de la rebeli până la bărbați rafinați, doar Hamlet i-a lipsit, spunea cândva cu o urmă de tristețe.

Se spune că vorbește mult și că istorisirile sale se pot întinde pe ore întregi. Cum ar putea, oare, să fie scurte poveștile cuiva care și-a transformat toate întâmplările în sărbătoare? Și cum de oamenii îi sorb cuvintele și pot, lesne, să trăiască senzația pe care artistul vrea să o transmită? Să fie acesta harul adevăraților creatori?

Vă lăsăm pe dumneavoastră să priviți și să răspundeți.

Jocul de-a vacanța – de Mihail Sebastian

TVR 2 - luni, 25 ianuarie, ora 20:00

TVR 3 - sâmbătă, 30 ianuarie, ora 20:00

(w882) Jocul de-a

În distribuție: Florin Piersic, Violeta Andrei, Matei Alexandru, Tamara Buciuceanu-Botez, Victor Moldovan, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu, Marian Hudac, Mariana Cercel, Vasile Filipescu

Adaptarea și regia TV: Geo Saizescu

Imaginea: Edwiga Adelman

Scenografia: Vasile Rotaru

(w882) Jocul de-a

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Producător coordonator: Demeter András István

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2