loader
Foto

Galerie foto

Cei mai mari actori, dar şi un serial în premieră şi în exclusivitate, la TVR 2

„La răscruce de vânturi”, filmul premiat „Lolita” şi miniseria italiană „Viaţa visată” (2018) sunt doar câteva dintre producţiile excepţionale de la sfârşit de săptămână.

 

Filmul săptămânii, programat sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20:10, este „La răscruce de vânturi” (Wuthering heights - Regatul Unit, SUA, 1992).

Având în centrul blestemul fatal care urmăreşte una dintre cele mai celebre perechi de îndrăgostiţi din istoria literaturii, Catherine şi Heathcliff, „La răscruce de vânturi”, producţia din 1992 în regia lui Peter Kosminsky spune povestea a două familii de-a lungul a două generații. Viața și avere lor se întrepătrund într-o rețea complexă dominată de pasionala relație dintre damnații iubiți Heathcliff și Cathy. Filmat în Yorkshire, în rolurile principale îi putem vedea pe Juliette Binoche, care evolueazã în dublu rol, Cathy Earnshaw și Catherine Linton și Ralph Fiennes, care construiește un personaj dinamic și plin de vitalitate.

(oar_w460)

De la ora 22:10, în priemieră şi în exclusivitate, TVR 2 va difuza serialul „Viaţa visată” (La vita promessa - Italia, 2018). Producţie televiziunii Rai 1, cu imagini frumoase, emoţie şi o actriţă expresivă şi carismatică în rolul principal, Luisa Ranieri, cele 8 episoade ale serialului regizat de Ricky Tognazzi au fost lansate pe 16 septembrie 2018. În scurt timp miniseria a ajuns la o audienţă de aproape 6 milioane de telespectatori în ţara de origine.

Ficţiunea începe în Sicilia, în anii 1920. Carmela Carrizzo (Luisa Ranieri) şi-a văzut soțul murind din mâna fermierului Vincenzo Spanò (Francesco Arca). Acesta din urmă, atras dar respins de femeie, se răzbunase astfel lovindu-i familia. Nu numai că îl omorâse pe bărbatul pe care Carmela îl iubea, dar, cu violența sa, îl lăsase paralizat pe unul dintre cei cinci copii ai femeii, Rocco (Emilio Fallarino). Carmela hotărăşte să fugă împreună cu copiii ei şi să îşi construiască, cu sacrificii, o nouă viață în America. În partea a doua, miniseria ne poartă în anii '30. Carmela se instalează într-un apartament din cartierul New York din Little Italy , căutând răscumpărarea și urmărind visul unei vieți mai bune într-un ținut dominat de interdicție și de criza economică. Cu toate acestea, problemele pentru familia sa, care va naviga între vise și dezamăgiri, nu vor întârzia să apară. Trecutul va reveni să-o caute, iar ea va trebui să se ocupe din nou de violentul Vincenzo Spanò .

"În viață renaști de fiecare dată când te confrunți cu o durere. L-am pierdut pe tatăl meu foarte tânără și l-am pierdut pe tatăl vitreg acum doi ani. De acolo de fiecare dată trebuie să o iei de la capăt și să ai puterea să o faci. În familia mea, pentru cei dragi, în viața de zi cu zi, în ochii fiicelor mele. De acolo începe din nou: de la iubirea care te înconjoară. Munca este un motor excelent. Pentru noi, femeile, este la fel de importantă ca familia: este afirmarea ta, te distrage, te scoate din coajă, creează relații importante. Munca este fundamentală în viața unei persoane, atât a unui bărbat, cât și a unei femei", spunea într-un interviu despre viaţa sa actriţa Luiza Ranieri.

Duminica la TVR 2: Filmul românesc şi Filmul de artă.

(oar_w460)

Artist de mare sensibilitate şi una dintre cele mai romantice voci ale teatrului românesc, Ştefan Sileanu ne-a părăsit în primăvara acestui an. Pe 19 septembrie, Duminica filmului românesc dedică un portret actorului devenit celebru cu rolul titular din „Vlad Ţepeş”.

Duminică, 20 septembrie, de la ora 13:10, îl revedem pe Ştefan Sileanu în „Raliul”. Filmul regizat de Mircea Drăgan în 1984 spune povestea luptei unei fete ambițioase, care își dorește să practice o meserie bărbătească și nu acceptă să renunțe la visul ei.

În memoria cinefililor, Ştefan Sileanu rămâne „Vlad Ţepeş“, în filmul regizat de Doru Năstase în 1979. De la ora 20:10, TVR 2 va difuza povestea personajului legendar pentru care Ştefan Sileanu obţinea, în 1979, premiului de interpretare al Asociaţiei Cineaştilor din România (ACIN).

Filmul de artă a pregătit, de la ora 22:10, „Lolita” (Franţa, SUA, 1997), producţie de referinţă în istoria cinematografică, recompensată cu Premiul pentru cel mai bun rol feminin (Dominique Swain) - Young Artist Awards 1999.

(oar_w460)

Realizat în 1997, în regia lui Adrian Lyne şi cu Jeremy Irons în rolul principal, "Lolitei" este ecranizarea romanului cu acelaşi titlu de Vladimir Nabokov. Povestea începe cu Humbert (Jeremy Irons), un barbat trecut de 40 de ani, care porneşte în cautarea unei locuinţe de închiriat. Aşa ajunge în casa Charlottei Haze (Melanie Grifftih), o femeie ţipătoare şi vulgară, mamă singura a unei adolescente, Dolores "Lolita" Haze (Dominique Swain). Complet vrăjit de Lolita, care ii aduce aminte de iubita din copilarie pe care a pierdut-o în mod tragic, cu toate că o dispreţuieşte pe Charlotte se va căsători cu ea pentru a fi aproape de fata de 13 ani alături de care va trăi o tulburătoare şi bolnavă poveste de dragoste.

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești,

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2