loader
Foto

Joy Luck Club - la Filmul de Artă

La TVR 2, duminică seară, de la ora 22.10 - ați urmărit ecranizarea romanului de debut al scriitoarei Amy Tan, un film nominalizat la premiul BAFTA pentru scenariu.

 

Încheiaţi săptămâna urmărind la TVR 2 duminică, 30 iulie, de la ora 22.10 În cadrul ciclului Filmul de artă .  coproducţia SUA-China Joy Luck Club.

Filmul a fost realizat în 1993 după romanul de debut al scriitoarei Amy Tan şi a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru scenariu.

Joy Luck Club descrie vieţile a patru femei mai în vârstă, imigrante din China, şi ale fiicelor lor, născute în America. Destinele lor se întretaie şi se împletesc; poveştile din trecutul lor sunt mărturii, adesea dureroase, ale unor suflete puternice, capabile de cele mai mari sacrificii. Cele patru femei care acum trăiesc la San Francisco se străduiesc să creeze o punte peste prăpastia care se iveşte uneori între generaţii  - adîncită de diferenţa dintre cultura orientală şi cea occidentală. Aşa că cele patru chinezoaice se întâlnesc săptămânal şi încearcă să îşi înveţe fiicele să treacă mai uşor peste necazuri şi sărăcie, depănând poveşti despre obiceiurile şi tradiţiile din China natală. Joy Luck Club ne dezvăluie trecuturile femeilor, reliefează conflictul cultural şi relaţiile dintre mame şi fiice. Filmul este structurat pe o serie de scene spuse din perspectiva celor patru femei.

Distributia filmului cuprinde, în mare parte, actriţe de origine asiatică.Ming-Na Wen, Rosalind Chao, Lauren Tom, Tamlyn Tomita.

Regia: Wayne Wang

Filmul este precedat de o scurtă prezentare a criticului Laurenţiu Damian

Producător Liliana Chiţescu

 

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 23 aprilie //

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2