loader
Foto

Galerie foto

Jazz, pian și rock britanic, în a doua zi de Crăciun

Pe 26 decembrie, Mike Godoroja, Florian Lungu și Marina Constantinescu și-au reunit forțele pentru o ediție specială a Nopții indigo, The Piano Guys au ajuns la TVR 2, iar The Troggs ne-au amintit de ce rockul britanic a schimbat scena muzicală.

 

De la ora 19.00, TVR 2 a difuzat un concert al The Piano Guys ținut la Red Butte Garden, în SUA, în 2013. Trupa provine din statul american Utah şi se bucură de o ascensiune meteorică datorită auto-promovării pe internet cu o serie de videoclipuri originale. Alcătuită din Steven Sharp Nelson la violoncel şi Jon Schmidt la pian, trupa are în repertoriu atât creaţii proprii, cât şi interpretări ale unor piese celebre, de succes. Spectacolul a fost întregit nu numai de colaborarea cu grupuri vocale (de exemplu la piesele „Somewhere Over the Rainbow” şi „Simple Gifts”), dar şi cu instrumentişti.

Astfel, pentru piesa lui Beethoven „Five Secrets” mai mulţi muzicieni au fost aşezaţi în sală, printre spectatori, iar la momentul potrivit ei s-au ridicat în picioare şi au interpretat partitura pe rând, efectul fiind acela de un flash mob orchestral. Din programul spectacolului susţinut de The Piano Guys au mai făcut parte versiuni ale unor hituri interpretate de Adelle, One Direction, David Guetta, Christina Perri precum şi teme muzicale din „Mizerabilii” sau „Războiul stelelor”.

De la ora 20.10, Mike Godoroja și Florian Lungu (gazdele emisiunii „Noapte indigo”) și-au unit forțele cu Marina Constantinescu („Nocturne”) în programul special de sărbători „Vă rog să aveți o viață frumoasă”. Spectacolul - realizat cu sprijinul Orchestrei Radio, sub bagheta maestrului Ionel Tudor – le-a oferit prietenilor TVR 2 100 de minute de evergreen-uri americane, colinde, divertisment şi... gânduri bune. Printre invitații care au venit la TVR 2 s-au numărat: Nightlosers, Cristi Minculescu, Jazzappella, Irina Popa, AG Weinberger, Nadia Trohin, Mike Godoroja&Blue Spirit sau Big Band Radio - dirijor Ionel Tudor. Mai multe informații găsiți aici.

A doua zi de Crăciun se încheie cu un alt concert din seria Rock în parc, susținut de The Troggs. De la ora 00:45, vom urmări concerctul din 2013 de la Arenele Romane, din cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional Rock în Parc.

The Troggs, supranumiţi „pionieri ai punk-rock-ului britanic”, reprezintă una dintre cele mai influente trupe ale acestor genuri. Ei s-au făcut remarcaţi în anii ’60, atât pe piaţa muzicală britanică, cât şi pe cea americană. Câteva dintre piesele devenite celebre sunt „With a girl like you”, „Love is all around” şi „Wild thing” – pe care Jimi Hendrix a numit-o „imn naţional” şi după care a realizat un cover.

Trupa The Troggs este formată în prezent din Chris Britton, Pete Lucas, Dave Maggs şi Chris Allen. Din repertoriul The Troggs telespectatorii TVR 2 vor asculta piesele: ”Give It To Me”, ”From Home”, ”Louie Louie”, ”Walking The Dog”, ”I Do Do”, ”Any Way That You Want Me”, ”Feels Like A Woman”, ”I Can Only Give You Everything”, ”Little Girl”, ”With A Girl Like You”, ”Love Is All Around Me”, ”Wild Thing”, ”I Can't Control Myself”.

Mare parte dintre acestea sunt preluate şi de TVR HD, ele putând fi văzute, de asemenea, şi online, pe TVR+. Toate producţiile dedicate Crăciunului difuzate la TVR se vor regăsi ulterior pe TVR+, în secţiunea „Crăciun 2014”.

Lista completă a filmelor din perioada Crăciunului o găsiţi aici.

Programul complet al transmisiunilor de la TVR 2, împărţit pe zile, poate fi consultat aici:

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Redifuzare

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*Retete moldovenesti de post cu urzici gătite la Mănăstirea Văratec

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2