loader
Foto

Ion Cristoiu aduce „Adevăruri incomode” la TVR 2

Volumul despre evenimentele din 22-23 decembrie 1989, lansat în decembrie 2013, este subiectul primei ediţii a emisiunii „ Om cu carte” - marţi, 11 martie, de la ora 21.10.

 

ION CRISTOIU
Om cu carte

Ediția emisiunii de marți 11 martie este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 11 martie, de la ora 21.10, jurnalistul Ion Cristoiu dedică prima ediţie a noii sale emisiuni „Om cu carte" - unei lucrări care, după 24 de ani de la Revoluţia din 1989, ridică noi semne de întrebare prin ipotezele sale incitante.

Este vorba de volumul „Adevăruri incomode – Decembrie 1989” tipărit la editura Semne de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – SRI (ACMRR-SRI) - care descrie momente dramatice din acea perioadă. Cartea grupează materiale inedite despre Revoluţie, rapoarte ale foştilor ofiţeri de securitate dar şi interviuri cu personalităţi controversate din istoria recentă. În mărturii şi interviuri se conturează ipoteza că evenimentele din România ar fi fost prefigurate la o întâlnire în Ungaria, la Balaton, unde ar fi participat şi Victor Atanasie Stănculescu.

Invitatul jurnalistului Ion Cristoiu este Filip Teodorescu, preşedintele ACMRR-SRI, fost colonel român de securitate, care a îndeplinit funcţia de locţiitor al Şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului. Dezbaterea va fi ilustrată cu materiale video relevante, din Arhiva TVR, înregistrate în 22 şi 23 decembrie 1989.

Această primă ediţie deschide seriea noii emisiuni „Om cu carte" pe care jurnalistul Ion Cristoiu o aduce, din această primăvară, la TVR 2. În fiecare marţi, de la ora 21.10, acesta vă invită la un program sub semnul gazetăriei culturale, cu argumente convingătoare pentru a cumpăra şi, evident, pentru a citi o carte.

17:30 România…în bucate

Redifuzare

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*Retete moldovenesti de post cu urzici gătite la Mănăstirea Văratec

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2