Sâmbătă, de la ora 19:00, Liana Stanciu şi echipa emisiunii ne-au spus care-i secretul din spatele unui Crăciun perfect. Vorbim cu specialişti ai vinului, ai ciocolatei şi vă prezentăm cele mai frumoase cadouri din Bucureşti.
Ediția este disponibilă online pe TVR+
În preajma sărbătorilor de iarnă, celebra soprană Angela Gheorghiu a lansat un nou album de colinde internaţionale în limbile engleză, franceză, germană şi chiar si rusă. De data aceasta există şi un duet inedit: Angela Gheorghiu cântă alături de Ioana Dan, fiica sa. Liana Stanciu, gazda emisiunii „Arte, carte şi capricii” a vorbit – într-un interviu inedit – cu Angela Gheorghiu despre acest proiect muzical, cât şi despre viaţa şi planurile ei, dincolo de luminile scenei.
Printre vedetele mesei de Crăciun se numără şi vinul. Ca să fim siguri că va străluci pe masă, vorbim cu unul dintre cei mai carismatici specialişti, Cătălin Păduraru. A absolvit studiile Academiei de Teatru şi Film, dar şi-a dat seama că locului lui este printre butucii de viţă nobilă. Astfel că studiile de master şi doctoratul le-a făcut la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Este degustător autorizat, a fondat Patronatul Naţional al Viei şi Vinului, este membru al Federaţiei Internaţionale a Scriitorilor şi Jurnaliştilor de Vin – semnând peste 600 de articole de specialitate – a realizat emisiuni de profil la TVR sau Money Channel şi a făcut parte din juriile numeroaselor competiţii internaţionale (Concours Mondial du Vin Bruxelles).
Sărbătorile Crăciunului şi Anului nou conţin: cel putin 75% răsfăţ din surse atent selecţionate, ingrediente tipice iernii - vanilie şi scorţişoară - şi parfum de tihnă şi şuetă certificat bio. Colegul Marius Constantinescu v-a pregătit dulcele vedetă al sezonului, cu grijă la siluetă şi poveste.
Alături de ciocolată, nu trebuie să lipsească nici cadourile, iar reporterul TVR Gabriela Valentir a căutat în tot Bucureştiul cadouri făcute de manufacturate.
Tot la „Arte, carte şi capricii” descoperim un altfel de turism: turismul cultural. El îmbină curiozitatea, interesul sau fascinația pentru un anume loc și cultura lui: artă, muzică, arhitectură, folclor, natură, peisaj, floră şi faună, patrimoniu si locuri istorice . Cum se face în România turismul cultural, aflăm de la Ioana Voiculeţ şi Gianina Corondan.
***
Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.