loader
Foto

Interviu-eveniment cu Alexandru Darie, la TVR 2

Joi, 19 septembrie, de la ora 15:00, TVR 2 a difuzat o ediţie "Ieri, azi, mâine" In memoriam Alexandru Darie, un dialog-eveniment în care regretatul regizor a vorbit cu sinceritate despre povestea familiei sale, amintirile din copilărie, dar şi despre cea mai mare pasiune a sa, teatrul.

 

Joi, 19 septembrie, de la ora 15:00, TVR 2 a difuzat o ediţie "Ieri, azi, mâine" In memoriam Alexandru Darie, un dialog-eveniment în care regretatul regizor a vorbit cu sinceritate despre familia sa, amintirile din copilărie, dar şi despre cea mai mare pasiune a sa, teatrul.

În 2015, Alexandru Darie răspundea cu bucurie invitaţiei emisiunii "Ieri, Azi, Mâine" pentru un a realiza un interviu emoţionant alături de Corina Dănilă. A vorbit despre copilărie, familie, dar şi despre carieră, iar cu emoţie şi-a amintit şi de tatăl său, Iurie Darie. Regizorul a spus atunci cu bucurie că talentul marelui actor a fost moştenit de fiul său, Serghei, care a urmat Artele Plastice.

"Atunci când vorbeşti despre părinţi, eşti în contact cu un fel de eternitate perpetuă, pentru că nu-ţi închipui niciodată că părinţii tăi pot să te părăsească la un moment dat. Şi după ce te-au părăsit, cumva ei îţi rămân în suflet. Este paradoxal, pentru că ştii că se întâmplă ceva, ştii ce s-a întâmplat şi năvălesc cumva peste tine o serie de amintiri. Când te gândeşti la părinţi, la bunici sau la oamenii dragi care ţi-au fost în viaţă, după ce ai trecut peste momentul despărţirii, ei revin în mintea ta ca şi cum n-au plecat, ca şi cum sunt în continuare alături de tine. Când conştientizezi lucrul acesta e ca şi cum te trezeşti din somn".

Despre copilăria sa în teatru, Alexandru Darie avea numai amintiri frumoase.

"Marii artişti, atunci când te primesc în braţele lor, ştiu să te sprijine şi să te iubească. Teatrul de Comedie este locul unde am copilărit de la 2-3 ani. Mergeam la repetiţii, unde îi vedeam jucând pe mama şi tata. Îmi amintesc de repetiţiile de la "Umbra", primul rol al lui Gigi Dinică, în care tata şi Dinică jucau în rolurile principale. Nu uit nici repetiţiile de la "Troilus și Cresida", piesă în care am jucat la vârsta de 6 ani, fiind unul din myrmidon care îl însoţeau pe Marinuş Moraru... Perntru mine, Teatrul de Comedie a fost ca o mare familie".

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic “Fundeni”, la vârsta de 60 de ani. Din anul 2002 a fost director al Teatrului “Bulandra” din Bucureşti, iar în perioada 2006 - 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, cu Ordinul “Steaua Solidarităţii Italiene” în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

Astăzi, 19 septembrie, "Ieri, azi, mâine" In memoriam Alexandru Darie Producător: Carmen Movileanu Redactor: Adina Toderaşcu

2:45 Un trecut secret (R)

Film * Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016)

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller.

*

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

4:10 Documentar 360°GEO (R)

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012)

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2