loader
Foto

„Insecte” după Čapek, o fabulă contemporană, luni, la TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro

„Un spectacol uşor ca o adiere, din care răzbate cu precizie metronomică, îngheţând zâmbete, ridicolul Omului” (Victor Ioan Frunză)

 

Piesa de teatru este disponibilă online pe TVR+

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 7 aprilie, de la ora 20.10, spectacolul „Insecte” după Čapek, un spectacol sub direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, realizat în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu".

O echipă de cinci actori – George Costin, Adrian Nicolae, Alexandra Fasolă, Nicoleta Hâncu şi Sorin Miron – intră în jocul unei fabule contemporane, construind „un mister psihedelic muzical”, aşa cum a fost supranumit de creatorii săi. Universul fiinţelor mici este văzut prin ochii unui vagabond, care coboară la firul ierbii, printre gândaci, greieri şi scorpioni, apoi intră în lumea subterană a furnicilor.

Este o călătorie iniţiatică a omului în moarte, într-o poveste despre fragilitate şi despre supravieţuire. […] Mărturisiri neaşteptate ale unor făpturi minuscule, pe care timp de o oră şi un sfert le vedem aşa cum putem presupune că ne vede Dumnezeu. Totul e perfect justificat de lupta pentru supravieţuire. Toată cruzimea, toate excesele. Şi totuşi, ce mare, ce implacabilă, ce duioasă şi odioasă micime”, spune Victor Ioan Frunză.

Adaptarea şi direcţia de scenă îi aparţin lui Victor Ioan Frunză, decorul, instalaţiile şi costumele poartă semnătura Adrianei Grand, iar universul spectacolului este însoţit de muzica originală a lui Tibor Cari.

Aflaţi în ce constă misterul acestui spectacol, cum arată lumea construită de către cei cinci actori în această piesă, dar şi care este aportul scenografiei şi al muzicii în transmiterea mesajului acestei fabule, detalii relatate chiar de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, pe site-ul www.tvr.ro, în articolul „Insecte”.

Spectacolul poate fi urmărit şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

IOS - http://goo.gl/lBu1a5

Android - http://goo.gl/GghG5j

Spectacolul „Insecte” după Čapek

Adaptare şi versuri: Victor Ioan Frunză

Producţie a Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Distribuţia: George Costin, Adrian Nicolae, Alexandra Fasolă, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron

Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză

Decorul, instalaţiile şi costumele: Adriana Grand

Muzica originală: Tibor Cari

Light design: Victor Ioan Frunză

Video: Sorin Miron & George Costin

Redactor: Sînziana Miloşoiu

Producător: Silviu Jicman

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Educatie fiananciara

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2