loader
Foto

Galerie foto

În Sâmbăta Mare, urmăriţi un Popas Folcloric în cinstea veteranilor de război

În ediţia din 30 aprilie, Miruna Ionescu ne-a adus două interviuri emoţionante „despre viaţă şi moarte, despre datorie şi sacrificiu”, realizate cu doi veterani de război. De la ora de la ora 17:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În Sâmbăta Mare, Popasuri Foclorice prezintă povești de pe front. În întâlnirea cu actrița Miruna Ionescu, doi veterani de război, povestesc despre viață și moarte, despre datorie și sacrificiu, despre iubire și credință. Acolo, pe câmpul de luptă, când cu arma în mână soldatul încearcă din răsputeri să prindă și următorul răsărit, amintirea pământului de acasă, al celor dragi, dragostea  și respectul  pentru țară și neam sunt cele care îi dau încrederea și puterea  de a lupta.

Pe câmpul de luptă sau în teatrele de operații, cântecul patriotic este cel care a însoțit soldatul român pentru care apărarea patriei a fost mai presus de propria-i viață. Cântecele patriotice vorbesc despre faptele eroilor noștri, care vor însoți poveștile celor doi veterani de război, subliniind încă o dată însemnatatea actelor istorice ale celor pentru care cuvântul libertate a fost scris cu litere de suferință.

Fiind ultima zi a Săptămânii Patimilor, am considerat că aceeastă ediție trebuie să fie una aparte. De aceea m-am gândit că este momentul prielnic pentru a ne îndrepta gândul către cei cărora astăzi le datorăm șansa de a ne bucura de identitățilele noastre culturale, tradiționale. Printre ei se numără și veteranii de război, din cer sau de pe pământ, iar lor le dedicăm această ediție”, spune Maria Tănase Marin, realizatoarea şi producătoarea emisiunii Popasuri folclorice.

Despre Popasuri folclorice:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.


***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba franceza

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2