loader
Foto

Galerie foto

În război cu propriile limite

Joi, 2 iunie, Irina Luca ne-a prezentat la Poveste după Poveste cazurile a doi luptători extraordinari care au făcut din alergat un mod de viaţă: Elena Pagu şi Andrei Roşu. De la ora 20:10, la TVR 2 şi TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La 90 de ani, Elena Pagu continuă sa alerge 20 de km în fiecare săptămână şi îşi doreşte să participe, în toamnă, la maraton în Australia. Ea a fost de șase ori campioană mondială la marș pentru atleți veterani, de două ori vicecampioană și de două ori campioană europeană.

Vreau să se ştie că se poate trăi frumos până la sfârşit”, spunea Elena Pagu, în reportajul realizat de Dosar România acum trei ani. „Nu mai vreau să văd bătrâni plângându-şi de milă. Nu mai vreau să se uite lumea la noi ca la nişte mumii, ca la nişte făpturi expirate. Vreau să se ştie că viaţa este un dar minunat de la Dumnezeu şi, dacă nu ne bucurăm de el până în ultima zi, înseamnă că suntem doar nişte amărâte de umbre pe pământ".

Al doilea personaj al ediţiei din 2 iunie este Andrei Roşu, omul de fier al competiţiilor extreme. El a început să alerge în 2010, când şi-a dat seama că a devenit un model pentru fiul lui. De atunci, a trecut prin 7 maratoane pe 7 continente (primul la Polul Nord), 7 ultra-maratoane (100 de km de alergare), a intrat în Guinness Book şi World Records Academy, a terminat un Iron Man, apoi un Double Iron, un triplu si un cvintuplu, iar acum planifica sa treaca Atlanticul... vâslind. Anul trecut, Andrei a pornit în competiţia Enduroman Arch to Arc, ultratriatlonul, cu o vechime de 14 ani, care te poartă din centrul Londrei – de la Marble Arch – până la Paris.

Invitaţii Irinei Luca sunt Elena Pagu, Andrei Roşu şi Cătălin Apostol, realizatorul TVR al reportajului despre Elena Pagu.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2