loader
Foto

In Memoriam Tatiana Iekel - „Micii burghezi”, de Maxim Gorki, o producție 1973

Luni, 16 octombrie, Casa de Producţie TVR vă invită la un spectacol difuzat la TVR 2 de la ora 21.10, iar la sfârşitul săptămânii la TVR 3, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

 

Teatru TV

Iată care este propunerea pe care Casa de Producţie TVR o face pentru perioada următoare. Este vorba despre un spectacol In Memoriam Tatiana Iekel .

Tatiana Iekel s-a născut la 10 octombrie 1932 la Iaşi, oraţ în care mama sa a fost actriţă la Teatrul Naţional.

A absolvit în 1952 Institutul de Artă Cinematografică, București. După absolvirea facultăţii, a urcat pe scena de spectacole a Teatrului 'Constantin Nottara' (actualul Teatru Mic), unde a jucat până când a ieșit la pensie.

De la debutul său în 1952, a creat peste 70 de roluri, în: 'Vicleniile lui Scapin' de Moliere (r. Iulian Vișa, 1972), 'Pluralul englezesc' de Alan Ayckbourn (r. Sanda Manu, 1979 — piesă jucată de peste 500 de ori), 'Niște țărani' de Dinu Săraru (r. Cătălina Buzoianu, 1981), 'Politica' de Theodor Mazilu' (r. Silviu Purcărete, 1982), 'Richard al III-lea de Shakespeare (r. S. Purcărete, 1983), 'Trestia gânditoare' de Theodor Mănescu (r. S. Purcărete, 1984), 'Romanță târzie' de Peter Turrini (r. S. Purcărete, 1984), 'Aventura unei arhive' de Theodor Mănescu (r. S. Purcărete, 1986), 'Ana-Lia' de Dina Cocea (r. Dominic Dembinski, 1986), 'Cercul' de Arthur Schnitzler (r. Dragoș Golgoțiu', 1995).

În anul 1986, Tatiana a jucat la Teatrul Foarte Mic în piesa lui Leonid Zorin, 'Bărbatul și ...femeile'. În acest spectacol, pus în scenă de Nae Caranfil și care dura o oră și jumătate, Tatiana Iekel interpreta nouă roluri.

A revenit la Teatrul Mic după o pauză de câțiva ani, la solicitarea regizoarei Cătălina Buzoianu. Astfel, în 2005, a jucat într-o compoziție remarcabilă, în piesa 'Cum gândește Amy', de David Hare (r. Cătălina Buzoianu). În acelaşi an a jucat în filmul 'Fix alert', în regia fiului său, Florin Piersic Jr.

Tatiana Iekel a jucat și pe scena Teatrului Odeon, unde a evoluat în spectacolul 'joi Mega.Joy', în regia lui Radu Afrim.

În 2010, în cadrul Galei Premiilor UNITER, actriţa a primit Premiul pentru întreaga activitate.

***

„Micii burghezi”, de Maxim Gorki, o producţie 1973

Traducerea Ema Beniuc

În distribuție: Petre Gheorghiu, Dina Cocea, Ștefan Iordache, Tatiana Iekel, Costel Constantin, Dionisie Vitcu, Doina Tămaș, Florina Cercel, Boris Ciornei, Nicolae Pomoje, Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Natalia Arsenie, Constantin Dinescu, Elena Petrov, Mihai Dinvale, Eftimie Popovici, Petre Nicolau

Scenografia Doina Levința

Redactor Ioana Prodan

Adaptarea și regia Sorana Coroamă Stanca

***

Program de difuzare:

TVR 2:  luni, 16 octombrie, ora 21.10

TVR MOLDOVA: duminică, 15 octombrie, ora 16.00

TVR Internațional: vineri, 13 octombrie, ora 23.00; sâmbătă, 14 octombrie, ora 18.00 (ora României)

TVR 3: duminică, 22 octombrie, ora 20.00

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Moldova

Gatim romaneste

* Ianîie din carne de pasăre gătită de Tanti Masha.

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2