loader
Foto

In memoriam Tamara Buciuceanu Botez, la TVR

Televiziunea Română regretă dispariţia marii actriţe Tamara Buciuceanu Botez şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de programe in memoriam, adevărate bijuterii ale ecranului, scenei şi cinematografiei româneşti.

 

O ediţie de colecţie a emisiunii „Profesioniştii”, în care realizatoarea Eugenia Vodă le are ca invitate pe Tamara Buciuceanu Botez şi Stela Popescu, este difuzată sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 23.00, pe TVR 1.

TVR 2 difuzează pe 16 octombrie, de la ora 14.00, o ediţie a emisiunii „Piersic Show", în care Florin Piersic, moderatorul emisiunii, i-a avut ca invitaţi pe Tamara Buciuceanu Botez şi Nae Cosmescu. Programul poate fi urmărit şi pe TVR Moldova, joi, 17 octombrie TVR Internaţional, vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00.

Tot la TVR 2, sub genericul „Duminica filmului românesc”, telespectatorii pot urmări,  duminică, 20 octombrie a.c, două producţii cinematografice cu Tamara Buciuceanu Botez în roluri memorabile: al profesoarei Isoscel şi al Varvarei.

De la ora 13.10, este programată comedia „Extemporal la dirigenţie”, în regia lui Nicolae Corjos, avându-i în distribuţie şi pe Ion Caramitru şi Mădălina Pop.

Socrate, proful de filosofie preferat al liceenilor, îşi doreşte să fie şi dirigintele ideal, spre nemulţumirea profesoarei de matematică, celebra Isoscel, care-l îndeamnă să fie mai sever cu elevii. Preocupat de dilemele elevilor săi adolescenţi, Socrate îşi scapă din ochi propria fiică, pe Anca. Îndrăgostită şi dornică să dea lecţii usturătoare, precum tatăl ei, Anca învaţă pe ascuns, dar la şcoală face pe codaşa clasei.

De la ora 20.10, TVR 2 a programat „Primăvara bobocilor”, în regia lui Mircea Moldovan. Ionuţ, student în ultimul an la Agronomie, se întoarce în satul natal unde vrea să facă practică şi să aplice cunoştinţele acumulate. Aici însă, intră în conflict cu mama sa, Varvara, care are propriile concepţii în privinţa practicării agriculturii, iar înfruntarea lor va declanşa tot felul de situaţii comice. În distribuţie, mai apar Horaţiu Mălăele, Dem Rădulescu şi Tora Vasilescu.

(w882) Tamara Buc

Teatrul TV se regăseşte în grila canalului TVR 3, unde putem urmări piesa  „Dimineaţă pierdută”, de Gabriela Adameşteanu, programată în două părţi: sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 15.30 (partea I) şi duminică, 20 octombrie, de la ora 15.30 (partea a II a).

Spectacolul, preluat de la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, a fost regizat de Cătălina Buzoianu şi are o distribuţie de excepţie: Tamara Buciuceanu, Gina Patrichi, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalaga, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Razvan Ionescu, Eugenia Balaure. 

Miercuri, 16 octombrie, de la ora 15.00, TVR Internaţional difuzează piesa „Nepotu’”, în regia lui Horaţiu Mălăele, un veritabil recital al actriţei Tamara Buciuceanu Botez, secondată de Şerban Pavlu.

Celebrul personaj Coana Chirița ne dă întâlnire miercuri, 16 octombrie, la TVR Moldova, de la ora 23.20 şi  duminică, 20 octombrie, la TVR Internaţional, de la ora 10.15, în spectacolul „Chiriţa în provincie”, preluat de la Teatrul Vasile Alecsandri din Iaşi.

Spectacolul „Titanic Vals”, din a cărui distribuţie îi amintim pe Dem Rădulescu şi Tamara Buciuceanu, va fi difuzat sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 13.15 pe TVR Moldova şi de ora 1.00, la TVR Internaţional.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 45

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2