loader
Foto

In memoriam Stela Popescu, sub genericul "Ieri-Azi-Mâine"

Pe 24 noiembrie, de la ora 15.50,  TVR 2 a difuzat două ediții din anul 2015 ale emisiunii "Ieri-Azi-Mâine", în care invitată a fost Stela Popescu.

 

IERI-AZI-MÂINE

Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă. Stela Popescu

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători, în Basarabia, în 1935. În 1940, tatăl ei a fost deportat în Siberia, iar în 1944 mama se refugiază, împreună cu fiica, în România.

În 1953, devine studentă la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki", la care renunță și intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, unde joacă în sute de spectacole.

Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie. Cu Mihai Maximilian s-a căsătorit în 1969, după divorțul de Dan Puican.

Totodată, joacă în celebra serie de spectacole "Boema" de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie,  vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă, la Grădina Boema.

La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde a urcat pe scenă până la sfârșitul vieții.

(w882) stela pope

Pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc.

A jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și 10 ani în "Plicul". A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971 și 1979 face cuplu, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate.

Stela Popescu şi-a început colaborarea cu Radioteleviziunea Română în anul 1963. TVR i-a rămas întotdeauna aproape. Mărturie stau înregistrările unice din arhivă – momente umoristice, programe de Revelion, varietăţi etc.  Stela Popescu a prezentat prima ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

Secvenţe memorabile pot fi găsite pe canalul de Youtube al TVR.

În 1958, debutează pe marele ecran cu "Alo? Ați greșit numărul". A jucat în peste 25 de filme - "Nea Mărin miliardar , "Astă seară dansăm în familie" sau "În fiecare zi mi-e dor de tine".

Actrița Stela Popescu a murit joi, 23 noiembrie 2017.

Mai multe detalii despre programele speciale In Memoriam, difuzate de TVR până duminică, 26 noiembrie, puteţi citi AICI.

(w882) Stela si A

Sursa: stiriletvr.ro

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2