loader
Foto

Galerie foto

In memoriam Radu Gabrea la TVR

Vineri, 10 februarie, ora 24.00, la TVR 1 şi TVRi am revăzut ediţia emisiunii Nocturne al cărei invitat a fost Radu Gabrea. Sâmbătă, 11 februarie, la TVR 2 sunt programate două dintre filmele sale: Cocoşul decapitat, de la 21.10 şi Mănuşi roşii, de la 23.10.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Regizorul Radu Gabrea ne-a părăsit joi seară, la vârsta de 79 de ani, iar Televiziunea Română aduce publicului larg, la TVR 1, TVRi şi TVR 2, programe In memoriam Radu Gabrea.

Vineri noaptea, de la ora 24.00, TVR 1 redifuzează ediţia Nocture al cărei invitat a fost regizorul Radu Gabrea. Dialogul regizorului cu realizatoarea Marina Constantinescu a fost înregistrat în anul 2005.

(w882)

Ediţia poate vi vizionată şi de românii din străinătate, la TVR Internaţional - sâmbătă noaptea, de la ora 0.10 şi duminică dimineaţa de la 9.30.

Sâmbătă, 11 februarie, TVR 2 a programat două dintre filmele semnate de acesta.

De la ora 21.10 este programată drama Cocoşul decapitat (DER GEKOPFTE HAHN) - o coproducţie România, Ungaria, Germania, Austria din anul 2008, după un roman de Eginald Schlattner. Regia este semnată de Radu Gabrea, filmul avându-i în distribuţie pe: David Zimmerschied, Axel Moustacher, Ioana Iacob

În anii celui de-al Doilea Război Mondial, tihna oraşului Făgăraş din inima Ardealului se destramă, prieteniile se rup, duşmăniile răbufnesc. Felix Goldschmidt este fiul unor intelectuali burghezi, citit şi cultivat, generos şi idealist, frământat de dilemele adolescenţei. Hans Adolf Bediner, „proletarul”, fiul coşarului din oraş, este un tânăr cu complexe sociale, pătruns de ideologia nazistă, pentru care e gata să-şi sacrifice fără scrupule prietenii. În tulburii ani '40, prietenii devin duşmani, duşmanii devin prieteni, iar în fiecare moment se simte apăsarea ameninţării care, în final, devine realitate, simbolizată de imaginea cocoşului decapitat.

De la ora 23.10 puteţi urmări drama care are la bază romanul omonim semnat de acelaşi autor, scriitorul Eginald Schlattner. Este vorba despre Mănuşi roşii, din 2010, film ce îi are în rolurile principale pe actorii: Alexandru Mihăescu, Marcel Iureş, Victoria Cociaş.

Filmul prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuite de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 98

Redactor: Corina Feleagă

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2