loader
Foto

Galerie foto

IN MEMORIAM Petre Bokor, vineri, la TVR 2

Telespectatorii au putut urmări vineri, 2 mai, de la ora 11.05,  o piesă din Arhiva de Aur a TVR, în amintirea regizorului Peter Bokor, care a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani.

 

Teatru TV

În memoria regizorului Petre Bokor (n. 24 mai 1940 – d. 26 aprilie 2014), TVR 2 a difuzat vineri, 2 mai, de la ora 11.00, piesa “Leul în iarnă” de James Goldman, a cărei regie artistică poartă semnătura regretatului om de teatru.

Spectacolul a fost preluat de la Teatrul Naţional I.L.Caragiale şi filmat în studiourile TVR în anul 2005. În distribuţia lui se regăsesc nume mari ale scenei româneşti, precum Carmen Stănescu, Damian Crâşmaru, Medeea Marinescu, Vlad Ivanov, Dragoş Ionescu, Marius Rizea, Gavril Pătru.


Traducerea şi adaptarea: Peter Bokor. Scenografia: Irina Solomon şi Ion Olaru. Director imagine: Laurenţiu Popescu. Producţia: Cezarina Hărăbor. Regia de montaj: Judith Georgescu. Regia TV: Silvia Ionescu.

Regizorul, autorul şi traducătorul Petre Bokor a încetat din viaţă sâmbătă, 26 aprilie 2014, în Canada (conform unui comunicat al Teatrului Nottara). Printre montările memorabile pe care le-a realizat se numără şi Scandal la operă! de Ken Ludwig, Ultimul Don Juan de Neil Simon, 39 de trepte (după un film de Alfred Hitchcock), Blues de Arthur Miller, Război şi pace (adaptare după romanul lui Lev Tolstoi). De asemenea, piese precum Cumetrele de Michel Tremblay (1997, Teatrul Giuleşti-Odeon) şi Doi pe cal, unul pe măgar de Oldrich Danek (1973, Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov), care au fost preluate şi înregistrate de TVR, poartă semnătura regizorală a lui Petre Bokor.

(Foto: Teatrul Nottara)

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

2:30 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2