loader
Foto

In memoriam Ostrovski, TVR difuzează „Fata fără zestre”

Pe 14 iunie comemorăm 130 de ani de la moartea dramaturgului Alexandr Nikolaevici Ostrovski. Cu acest prilej, TVR a difuzat montarea „Fetei fără zestre”, luni, 13 iunie, de la 20:10, la TVR 2, și sâmbătă, 18 iunie, de la 20:00, la TVR 3.

 

Teatru TV

În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR vă propune o nouă difuzare a montării „Fata fără zestre”, de Alexandr Nikolaevici Ostrovski.

Fata fară zestre – de A.N. Ostrovsky

Traducerea Alexandru Kiritescu și Sonia Filip

Premiera: 30.11.1976

În distribuție: Tricy Abramovici, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, Matei Alexandru, Alexandru Drăgan, Aurel Giurumia, Elena Sereda, Gheorghe Oprina, Alexandru Hasnaș, Mitsura Arghezi, Savel Știopul

Decoruri: Vasile Rotaru

Imaginea: Beatrice Drugă

Adaptarea și regia artistică: Matei Alexandru

 

După acest spectacol puteți vedea o nouă producție a programului „Portret, in memoriam"

 

Portret In Memoriam Vlad Mugur
Zilele de difuzare: luni, 13 iunie, ora 22.30; marţi, 14 iunie, ora 2.30; sâmbătă, 18 iunie, ora 12:30.
Despre Vlad Mugur au vorbit: Magda Știef, Mircea Diaconu, Florin Zamfirescu, Dinu Cernescu, Horaţiu Mălăele.

VLAD MUGUR

Născut în vara anului 1927, Vlad Mugur avea sa fie botezat de regele Mihai și ținut în brațe de regina Elena și de generalul Condeescu.

Celebrul său bunic, Gheorghe D. Mugur a fost directorul Fundațiilor Regale și al Radiodifuziunii Române în perioada anilor 1930, până după război. Tatăl său, Val Mugur, prolific dramaturg și regizor de teatru a lucrat o perioadă în radio și a fost inițiatorul teatrului radiofonic.

Educat într-o atmosfera artistică, Vlad Mugur avea să se înscrie la Institutul de Teatru, pe care îl va absolvi în 1949, ca șef de promoție, cu spectacolul Unchiul Vanea de Cehov.

Format la clasa Aurei Buzescu și a lui Nicolae Băltățeanu, Vlad Mugur s-a întalnit de-a lungul carierei sale artistice cu nume mari ale scenei românești. A montat spectacole importante, pe textele unor autori clasici și contemporani, pe scenele teatrelor: Național București, Nottara, Odeon, Bulandra, dar și la Craiova, Galați, Bacău, Cluj, Târgu Mureș.

Va forma teatrul de trupă, cu generația de aur din 1956, la Craiova și va reedita acest succes la Naționalul din Cluj în perioada directoratului său, din 1964 până în 1971, cand va părăsi România. Va monta, timp de doua decenii, în Germania și Elveția. Se va întoarce în Romania în 1990, ca regizor și director al Teatrului Giulești, căruia îi va schimba numele în Teatrul Odeon.

Echipa TVR
Imagine Geo Tuica
Producător Cătălin Mireuţă
Realizator Daniela Ciolan

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: András István Demeter.

 

 

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2