loader
Foto

Galerie foto

In memoriam Gina Patrichi

Ultima piesă a lui Cehov, în regia lui Cornel Todea, programată luni, la ora 20:05, la TVR 2.

 

Pe 8 martie s-au împlinit 78 de ani de la naşterea actriţei Gina Patrichi

Mari actori ai scenei româneşti sunt protagoniștii spectacolului „Livada de vişini” de A.P. Cehov, pe care Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, a înscris-o în programul său de luni, 10 martie, de la ora 20.05, la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro.

„Livada de vişini”, care a avut premiera în data de 17 ianuarie 1904 la Teatrul de Artă din Moscova, este ultima piesă a dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov, fiind finalizată în 1903.

Adaptarea tv a piesei în regia lui Cornel Todea (1975) este difuzată luni, la TVR 2, în amintirea actriţei Gina Patrichi (n. 8 martie 1936 – d. 18 martie 1994). Alături de Gina Patrichi, care interpretează rolul proprietarei livezii, Liubov Andreevna Ranevskaia, telespectatorii îi vor putea urmări în acest spectacol al Arhivei de Aur TVR pe actorii Fory Etterle, George Constantin, Tamara Creţulescu, Cristina Nuţu, Virgil Ogăşanu, Vasile Niţulescu, Gilda Marinescu, Ştefan Radof, Rodica Popescu Bitănescu, Luchian Botez, Dan Nuţu, Ioana Ciomârtan, George Sârbu, Mircea Stroe, Gh. Pufulete şi Johnny Răducanu.

Traducerea piesei „Livada de vişini” a fost realizată de Moni Gheleter şi R. Teculescu, adaptarea tv este semnată de Cornel Todea şi Florin Gabrea, muzica îi aparţine regretatului Johnny Răducanu, iar costumele sunt opera Doinei Levintza.

Aflaţi detalii despre „Livada de vişini” , despre locul ales de către marele dramaturg rus pentru a scrie această piesă (astăzi, Casa Memorială Cehov din Yalta, Crimeea), dar şi o poveste memorabilă din viaţa actriţei Gina Patrichi, pe site-ulwww.tvr.ro, în articolul realizat de Andra Gavril – „Livada de vişini” .

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2