loader
Foto

Galerie foto

Handbal feminin: Naţionala luptă cu Macedonia de Nord pentru calificarea la CM

Partida tur din preliminariile Campionatului Mondial de Handbal feminin s-a disputat sâmbătă, 17 aprilie, ora 18.00.  Partida retur, Macedonia de Nord - România, va putea fi urmărită la TVR 2, în direct, pe 21 aprilie, ora 17.55.

 

Naţionala de handbal feminin a României a rămas datoare fanilor în ultimii doi ani, după locul 12 la Campionatele European şi Mondial, dar şi ratarea calificării la Jocurile Olimpice. Prin urmare, dubla cu Macedonia de Nord poate fi un punct de plecare spre următoarea campanie olimpică.

Meciul tur România – Macedonia de Nord, din preliminariile Campionatului Mondial de Handbal feminin, a fost în direct la TVR 1 sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 18.00, cu comentariul jurnaliştilor Dragoş Cojocaru şi Dragoş Bocanaciu. De asemenea, partida retur, Macedonia de Nord - România, va putea fi urmărită la TVR 2, în direct, pe 21 aprilie, ora 17.55.

(w882)

România nu a lipsit de la niciun Campionat Mondial, poate şi de aceea barajul cu Macedonia de Nord aduce o presiune imensă pentru Neagu şi compania. „Dubla cu naţionala ex–yugoslavă nu va fi una uşoară şi vine într-un moment deloc favorabil. Ratarea CSM Bucureşti, care nu s-a calificat în Final-four-ul Ligii Campionilor, a afectat cu siguranţă mentalul tricolorelor din lotul bucureştencelor. Iar pentru selecţionerul Adi Vasile, sunt două meciuri cruciale pentru cariera de antrenor”, punctează comentatorul sportiv Dragoş Cojocaru.

(w882)

De cealaltă parte, Macedonia s-a calificat pentru acest baraj după ce a câştigat o grupă preliminară cu Islanda, Lituania şi Grecia. Cele mai cunoscute jucătoare din tabăra adversă sunt Elena Gjeorgjievska (Măgura Cisnădie), Elena Livrinikj (Gloria Buzău), Marija Shteriova (Gloria Buzău), Jovana Sazdovska (Dunărea Brăila), Sara Ristovska (CSKA Moscova) şi Jovana Micevska (Nice). Ultima dată, macedonencele s-au calificat la un campionat mondial în 2009, când au terminat pe locul 12. Campionatul Mondial de Handbal feminin se va disputa în perioada 2-19 decembrie, în Spania.

Din lotul convocat de Adi Vasile pentru acest baraj fac parte sportivele Bianca Buzaliu, Eliza Buceschi, Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Nicoleta Dincă, Daciana Hosu, Ana Maria Iuganu, Cristina Laszlo, Laura Moisă, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Laura Pristaviţa, Sonia Seraficeanu, Alexandra Subţirică-Iovănescu.

Adrian Vasile - antrenor principal;

Bent Dahl – antrenor secund;

Fort Mauri Jaume – antrenor portari;

Ştefan Ciuntu – preparator fizic;

Florin Ciocoiu – doctor

Cristinel Gigiu – kineto;

Claudiu Mărăşteanu – maseur;

Radu Ioan Cheregi – performance analist

Nicoleta Alexandrescu – conducător delegaţie.

De altfel, în această săptămână, telespectatorii au urmărit la TVR 1 şi TVR 2 şi handbal masculin: duminică, 18 aprilie, partida dintre Politehnica Timişoara şi Minaur Baia Mare a fost în direct la TVR 2 de la ora 11.00, iar meciul dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti, din etapa a 25-a a Ligii Zimbrilor, a fost în direct la TVR 1, de la ora 14.30.

credit foto: FB Cristina Neagu, jurnalbr.ro; FB Federaţia Ro de Handbal

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2