loader
Foto

Gala Premiilor Operelor Naţionale - ediţia a II-a

În direct de la Iaşi, la TVR 2 şi online pe TVR+, duminică, 22 iunie, cu începere de la ora 21.00.

 

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Duminică, 22 iunie, de la ora ora 21.00 (prima parte), 22.00 (partea a doua ) şi 23.00 (ultima parte), TVR 2 a transmis în direct din Sala Mare a Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi, Gala Premiilor Operelor Naţionale - ediţia a II-a.

Beatrice Rancea şi Cătălin Sava au fost amfitrionii unui eveniment considerat deja „Oscarul” operelor, cel mai grandios eveniment dedicat scenelor lirice românești.

La fel ca şi la prima ediţie, organizatorii au pregătit momente de neuitat cu cele mai răsunătoare nume din sfera teatrului liric românesc, invitaţi din ţară şi din străinatate, diplome şi distincţii ce reprezintă premii pentru activitatea curentă a operelor naţionale, premii de excelenţă, premii pentru întreaga activitate, premii speciale ale juriului, precum şi momente muzicale atent alese. Gala Premiilor Operelor Naţionale - o Gală cu fast, lume bună, muzică bună, originalitate, surprize ce au putut fi urmărite duminică, în direct la TVR 2.

 

Ediţia de anul trecut a acordat premii la 14 categorii de nominalizări precum: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor, cel mai bun solist, cea mai bună solistă, cel mai bun solist de balet, cea mai bună solistă de balet, cel mai bun spectacol din creaţia românească, premiul pentru concepţia decorului, premiul pentru concepţia costumelor, premiul pentru debut, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun coregraf, cel mai bun musical.

Maestrul Andrei Șerban, creatoarea de modă Doina Levintza, soprana Mioara Cortez, prim solistul Teatrului Național de Operă, Horațiu Cherecheș, prim balerinul Operei Constanța, Radu Ciornei, baritonul Nicolae Herlea au fost câțiva dintre laureaţii primei ediţii a Galei Premiilor Operelor, în 2013.

Fiecare dintre câștigători a primit câte o statuetă și o plachetă. Cele 33 de statuete, reprezentând o muză cu o harpă în mână, au fost de mărimea celor înmânate la Gala Premiilor Oscar, fiind confecționate dintr-o rășină specială şi suflate cu aur și cupru.

Alături de telespectatorii TVR 2, evenimentul a putut fi vizionat în direct şi de internauţi pe platforma video a TVR+, care este disponibil şi pe mobil şi pe tabletă.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:00 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2