loader
Foto

Gala Premiilor Gopo, în direct la TVR

Cea de-a XI-a ediţie a Premiilor Gopo, eveniment ce răsplăteşte anual performanţa în cinematografia românească, a fost transmisă în direct marţi, 21 martie, de la 20.00, la TVR 2, TVR 3, TVR HD şi pe TVR+.

 

Înregistrarea Galei (disponibilă online în trei părţi) poate fi urmărită pe TVR +.

TVR 2, în calitate de co-producător al evenimentului, începe transmisiunea directă la ora 20.00, când invitaţii îşi fac intrarea pe covorul roşu din faţa Sălii Mari a Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, iar de la ora 20.40 este programată ceremonia propriu-zisă de decernare a premiilor. Gala Premiilor Gopo este preluată simultan şi la TVR 3 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+. Pentru al doilea an consecutiv, amfitrionul evenimentului va fi cunoscutul actor Alexandru Bogdan.

Printre nominalizaţii acestei ediţii a Galei Premiilor Gopo se numără pelicula  „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, care a obţinut nu mai puţin de 16 nominalizări la 13 categorii, filmul „Câini” - debutul lui Bogdan Mirică (13 nominalizări), „Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude, cu 12 nominalizări sau „Bacalaureat”, regia Cristian Mungiu, cu 9 nominalizări. Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai bun filmCel mai bun regizor), din programul Galei nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Ion Dichiseanu, respectiv Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate – acordat actorului Valentin Uritescu.

Actorii Victor Rebengiuc, Dana Dogaru, Marian Râlea, Diana Cavallioti, Ana Ularu, Raluca Aprodu sau Tudor Istodor sunt câţiva dintre cei care vor urca pe scena Galei Premiilor Gopo pentru a înmâna mult-râvnitele statuete fericiţilor câştigători.

Prietenii TVR 2 pot câştiga invitaţii la Gala Premiilor Gopo urmărind pagina de Facebook TVR 2.

(w882) Alex Bogda

Alexandru Bogdan, născut pe 24 ianuarie 1986, la Târgu-Ocna, a urmat cursurile Universităţii Hyperion, secţia Actorie, apoi a absolvit Regie teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” unde, de asemenea, a terminat şi un master în actorie. A debutat în 2006 la Teatrul Odeon, în piesa „E doar sfârşitul lumii", în regia lui Radu Afrim.

Ediţia a XI-a a Galei Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Babel Communications. Co-producători:TVR 2 şi Radio România.

 

Sursă foto şi informaţii: premiilegopo.ro

7:50 Documentar 360°GEO

* Laptele de cămilă-leacul din Kazahstan (Kasakhstan, les bienfaits du lait de chamelle, Franţa-Germania, 2014) Redifuzare

*Deşertul Taukum din sudul Kazahstanului este un habitat ideal pentru creşterea cămilelor, ocupaţie ce devine tot mai importantă pentru economia ţării. Dintotdeauna, oamenii au supravieţuit în deşert datorită laptelui de cămilă, ce s-a dovedit a avea o ridicată valoare nutritivă.

De mai multe generaţii, populaţiile nomade au găsit o metodă de a conserva acest lapte lungi perioade de timp. Ei adaugă bacterii lactice speciale şi obţin Schubat, o băutură uşor acidulată şi foarte apreciată, care nu numai că răcoreşte, dar are şi multiple beneficii terapeutice.

Realizator: Wolfgang Mertin

Redactor: Corina Feleagă

8:45 Teleshopping

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2